Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

ΕΟΦ: Αίρει την απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών εντός της Ε.Ε.
Υπάρχουν πάντως κυρώσεις για όσες εταιρείες δεν καλύπτουν την ελληνική αγορά με φάρμακα
ΦΣΘ: Μείωση κινδύνου νοσηλείας ή θανάτου έως και 88% παρέχουν τα νέα αντι-ιικά φάρμακα κατά της COVID-19
Ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης του Συλλόγου
Φαρμακευτική εταιρεία προσέλαβε την Jennifer Aniston
Για τις ανάγκες ενημερωτικής καμπάνιας για την αϋπνία

Όμιλος Γερολυμάτος

10/9/2007
Στα 247 εκατ. € οι περυσινές πωλήσεις του ομίλου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΣχεδόν 85 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Νικόλαος Γερολυμάτος, πατέρας του σημερινού πρόεδρου του Ομίλου Παναγιώτη Γερολυμάτου, άνοιξε το φαρμακείο του στην οδό Αθηνάς, στο Μοναστηράκι. Το φαρμακείο συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα. Το όνομα Γερολυμάτος όμως είναι πλέον συνώνυμο με έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ομίλους στον ευρύτερο χώρο της υγείας και ομορφιάς, εντός και εκτός Ελλάδος...


Στην Ελλάδα ο Όμιλος Γερολυμάτου δραστηριοποιείται στους τομείς των φαρμάκων, διαγνωστικών, κτηνιατρικών, καλλυντικών, καταναλωτικών και προϊόντων φαρμακείου, και στην παροχή υπηρεσιών προς τρίτους (παραγωγή φασόν, 3rd party logistics), απασχολώντας 1.000 άτομα. Έχει συνάψει πλήθος επιχειρηματικών συνεργασιών και συμμαχιών με εταιρείες που κατέχουν ηγετική θέση διεθνώς, ενώ συγχρόνως επενδύει σε σημαντικό αριθμό προϊόντων ιδίας ανάπτυξης. Στο εξωτερικό έχει παρουσία μέσω 8 θυγατρικών εταιρειών και δικτύου αντιπροσώπων, διανέμοντας σε πάνω από 30 χώρες τις σειρές προϊόντων Sinomarin, Foltene και Moustifluid.

Ο Παναγιώτης Γερολυμάτος ίδρυσε την πρώτη του εμπορική εταιρεία το 1958. Η παραγωγική δραστηριότητα ξεκίνησε το 1982, με τη λειτουργία του πρώτου εργοστασίου της εταιρείας σε ιδιόκτητη έκταση στο Κρυονέρι Αττικής. Το 1993 μεταφέρθηκαν στο Κρυονέρι, σε νέο κτίριο, όλοι οι εμπορικοί κλάδοι αλλά και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες του Ομίλου, εκτός από τον κλάδο διαγνωστικών, που παραμένει μέχρι σήμερα στα γραφεία της οδού Μιχαλακοπούλου, δίπλα στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας.

Από τα τέλη της δεκαετίας του '90 ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια ανάπτυξης του Ομίλου, με σειρά επενδύσεων σε νέες δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1998 η Π.Ν.Γερολυμάτος ΑΕΒΕ εξαγόρασε το υπερσύγχρονο εργοστάσιο φαρμάκων της πολυεθνικής εταιρείας Glaxo στο Κρυονέρι, δίπλα στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Νέες εταιρείες

Το 2000 ιδρύθηκαν θυγατρικές εταιρείες στη Γαλλία (Belolab) και στην Τουρκία (Genesis). Το 2001 εξαγοράστηκε η φαρμακευτική εταιρεία SantaΜπαλάνος, μέσω της οποίας ο Όμιλος απέκτησε και τρίτη παραγωγική μονάδα στο Μενίδι, και η εταιρεία Biomedical. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η λειτουργία της φαρμακαποθήκης Γερολφάρμ, δημιουργήθηκαν τα δύο Art of Beauty La Prairie Luxury Treatment Centers στο Κολωνάκι και την Κηφισιά και ιδρύθηκε θυγατρική εταιρεία στη Νέα Υόρκη (Gerolymatos Inc.). Το 2002 ιδρύθηκε η θυγατρική εταιρεία βιοτεχνολογίας Medexis, αποκτήθηκαν αποθηκευτικοί χώροι στα Οινόφυτα και μεταφέρθηκε το υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης σε νέο ιδιόκτητο κτίριο, ενώ το 2005 εξαγοράστηκε η ιταλική εταιρεία FolteneLabs και ιδρύθηκε η φαρμακευτική εταιρεία Santa Pharma, η οποία εξειδικεύεται σε γενόσημα φάρμακα. Την τελευταία διετία ο Όμιλος Γερολυμάτου επέκτεινε τις δραστηριότητες του στις αγορές καλλυντικών επιλεκτικής διανομής των Βαλκανίων μέσω συμμετοχής στην εταιρεία Ultimode, απέκτησε ποσοστό 51 % της γαλλικής εταιρείας LaboratoireΑΙΜ, πέτυχε να τοποθετήσει το προϊόν Sinomarin στις ΗΠΑ σε μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων που διαθέτουν χιλιάδες σημεία πώλησης και ανέλαβε την εμπορία και διανομή του συνόλου του αρωματικών προϊόντων της Procter & Gamble Prestige Products στην Ελλάδα, αυξάνοντας σημαντικά το μερίδιο του Ομίλου στην ελληνική αγορά καλλυντικών επιλεκτικής διανομής.

Ο όμιλος την περίοδο αυτή βρίσκεται κοντά στην είσοδό του στο Χ.Α. και το πιθανότερο είναι να υποβληθεί ο σχετικός φάκελος, αν όχι στα τέλη του έτους, στις αρχές του 2008.

Επίσης το νέο κτιρίο της φαρμακαποθήκης Γερολφάρμ, το οποίο θα διαθέτει πλήρως αυτόματο σύστημα προετοιμασίας παραγγελιών, είναι στο τελικό στάδιο κατασκευής του, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο προϊόν έρευνας και ανάπτυξης της Medexis, ένα διαγνωστικό κιτ για τη μετάσταση του καρκίνου του μαστού.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υπάρχουν πάντως κυρώσεις για όσες εταιρείες δεν καλύπτουν την ελληνική αγορά με φάρμακα
Ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης του Συλλόγου


Σχετικά άρθρα

Φαρμακευτική εταιρεία προσέλαβε την Jennifer Aniston
Για τις ανάγκες ενημερωτικής καμπάνιας για την αϋπνία
«Start Your Journey» από την DEMO ABEE
Για 4η χρονιά ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Υποτροφιών και Πρακτικής άσκησης
Έρευνα για την επίδραση των διαφημίσεων φαρμακευτικών προϊόντων στο κοινό
Μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για την υγεία τους;
Fourlis: Μπαίνει δυναμικά στη διακίνηση και των συμπληρωμάτων διατροφής
Υπέγραψε συμφωνία με το παγκόσμιο brand Holland & Barrett