Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Ομαλός θηλασμός με την ομοιοπαθητική

5/9/2017 10:45:03 πμ
Αντιμετωπίστε τη μαστίτιδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


''To Pharmacy2020 αρθρογραφεί για το πρότυπο γαληνικό εργαστήριο lab3''.


Η μαστίτιδα παρουσιάζεται συνήθως τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό και είναι φλεγμονή μέρους του μαστού. Η γυναίκα νιώθει το στήθος της σκληρό, πρησμένο και η όλη κατάσταση είναι επώδυνη, ενώ ενδέχεται να εμφανιστεί και χαμηλός πυρετός. Η ομοιοπαθητική έχει και εδώ την απάντηση.


Belladonna: Χορηγείται όταν η μαστίτιδα παρουσιάζεται ξαφνικά με έντονα συμπτώματα και εντονότερα στο δεξί στήθος, που είναι ζεστό και σκληρό, με κόκκινες ραβδώσεις.


Bryonia: Το στήθος πονάει με την κίνηση και η γυναίκα είναι οξύθυμη. Το πρόβλημα επιδεινώνεται συνήθως γύρω στις 9 το βράδυ. Παραπονείται για πόνους σε όλο το σώμα και έχει έντονο σύμπτωμα δίψας.


Calcarea carb: Όταν το στήθος είναι ζεστό, πρησμένο και άτονο στο χρώμα. Η γυναίκα ιδρώνει ακόμα και όταν βρίσκεται σε ψυχρό περιβάλλον. Το γάλα είναι υδαρές, άλλοτε επαρκές και άλλοτε όχι. Η ζέστη την κάνει να αισθάνεται καλύτερα και έχει ισχυρή επιθυμία για αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί.


Phytolacca: Χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία της μαστίτιδας, ιδίως όταν οι πόνος διαχέεται και το στήθος είναι σκληρό με εξογκώματα. Οι θηλές είναι ραγισμένες και πονούν όταν το μωρό θηλάζει.


Urtica urens: Συνιστάται στις περιπτώσεις που η μητέρα δεν έχει καθόλου γάλα, χωρίς να υπάρχει κάποια φανερή αιτία γι' αυτό. Το στήθος μπορεί να είναι πρησμένο και να πονάει ή να έχει φαγούρα. Το κρύο επιδεινώνει την κατάσταση.

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.

To παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση.

Πηγή:http://www.lab3.gr/

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους