Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ομάδα Εξυπηρέτησης Ασθενών για τη χορήγηση αντι-ιικών χαπιών Covid-19

10/2/2022 4:19:33 μμ
Δημιουργήθηκε από το υπουργείο Υγείας μετά τις καταγγελίες για καθυστερήσεις στις κατΆ οίκον αποστολές τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


'Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Υγείας στις καθυστερήσεις που σημειώνονται στις κατ' οίκον διανομές αντι-ιικών φαρμάκων μέσω των courier για όσους ασθενείς έχουν πάρει έγκριση για τη χορήγησή τους. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του f.daily, το διάστημα που μεσολαβεί από τη στιγμή της έγκρισης αυτών των φαρμάκων μέχρι την παραλαβή τους από τους ασθενείς κατ' οίκον είναι πάνω από το χρονικό όριο που ορίζει το πρωτόκολλο, με αποτέλεσμα δυνητικά να μην υπάρχει θεραπευτικό όφελος. 

Για αυτή την εξέλιξη ενημερώθηκε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνας Γκάγκα, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση των ασθενών με COVID-19 που είναι επιλέξιμοι για τη χορήγηση των αντι-ιικών χαπιών. Συγκεκριμένα, οι ασθενείς θα μπορούν να επικοινωνούν με την Ομάδα Εξυπηρέτησης για τη διαδικασία διάθεσης των θεραπειών κατά της COVID-19 στο email: antiikacovid19@moh.gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι για την παραλαβή του φαρμάκου, οι ασθενείς των οποίων η αίτηση εγκρίνεται, πρέπει άμεσα να αποδέχονται τους όρους χρήσης και χορήγησης στο σύνδεσμο fay.eopyy.gov.gr.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΣχετικά άρθρα

Εντοπίστηκε κύκλωμα που εξήγαγε από την Ελλάδα χάπια πρεγκαμπαλίνης
Στην Εισαγγελία οι δικογραφίες εις βάρος των εμπλεκομένων
Σε διαβούλευση η διάταξη για το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ελλείψεων
Θα βρίσκεται σε εξέλιξη έως τις 26 Σεπτεμβρίου
Μ. Χρυσοχοΐδης: Με τις ελλείψεις φαρμάκων δεν θα παίξουμε
Σαφής προειδοποίηση ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους παρανομούν