Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για τη λειτουργία των Φαρμακευτικών Συλλόγων

11/10/2023 8:58:56 μμ
Ο ΠΦΣ θα χρηματοδοτήσει την αγορά, την εγκατάσταση και την εκπαίδευση των ενδιαφερομένων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την πρότασή του για ένα Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, το οποίο θέτει στόχο την οργάνωση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας των Φαρμακευτικών Συλλόγων και των Διανεμητικών Λογαριασμών, μετά και την ψήφιση του σχετικού νόμου, καταθέτει ο ΠΦΣ. Στόχος του Συλλόγου είναι το νέο σύστημα να λειτουργήσει από 01/01/2024 και καλεί άμεσα τους ενδιαφερόμενους τοπικούς συλλόγους να αποστείλουν σχετικό e-mail στο info@pfs.gr μέχρι την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.


Η πρόταση εμπεριέχει τις παρακάτω εφαρμογές:

  • «Οικονομική Διαχείριση» με μια σειρά από υποσυστήματα, όπως διαχείριση εξόδων και εσόδων, διαχείριση προμηθειών με αυτόματη παραγωγή και παρακολούθηση όλων απαραίτητων εγγράφων, διαχείριση μισθοδοσίας, αυτόματη παρακολούθηση και έκδοση προϋπολογισμού, τροποποιήσεων και απολογισμού ανά ΚΑΕ κ.ά.
  •  «Μητρώο μελών Φαρμακευτικών Συλλόγων» που αναλαμβάνει τη διαχείριση του μητρώου με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, επιτρέπει τη σύνδεση φαρμακείων με φαρμακοποιούς και διαθέτει αυτοματοποιημένο σύστημα ενημέρωσης των μελών.
  • «Διαχείριση Διανεμητικών Λογαριασμών φαρμακείων» το οποίο μεταξύ άλλων θα καταχωρεί τα τιμολόγια ανά ασφαλιστικό ταμείο, θα διαβιβάζει τα στοιχεία προς τα ταμεία, θα κάνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές, θα ενημερώνει αυτόματα το λογιστικό σύστημα και θα κατέχει οικονομική καρτέλα μελών του συλλόγου, με τα τιμολόγια που εκδίδουν.

 

Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα υποστηρίζει επιπλέον: • απεριόριστο αριθμό χρηστών και συλλόγων • διορθώσεις των αρχείων των εφαρμογών και τροποποιήσεις, όταν προκύπτουν αλλαγές των διατάξεων για τα ΝΠΔΔ • την αποστολή νέων βελτιωμένων εκδόσεων και την εκπαίδευση των χρηστών για όσο χρειαστεί και για κάθε νέα έκδοση • την παροχή πληροφοριών και οδηγιών μέσω τηλεφώνου ή απομακρυσμένη υποστήριξη σε όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες • την άμεση αποκατάσταση σε περίπτωση βλάβης του dataserver • τη δυνατότητα μετάπτωσης δεδομένων από την παλιά εφαρμογή (για δεδομένα που εξάγονται σε excel).


Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι θα χρηματοδοτήσει την αγορά των προγραμμάτων λογισμικού και όλα τα αρχικά κόστη εγκατάστασης και εκπαίδευσης σε αυτά, τονίζοντας ότι οι τοπικοί σύλλογοι που θα επιλέξουν τη δωρεάν προμήθειά τους, θα επιβαρύνονται μόνο με το ετήσιο κόστος συντήρησης, ύψους 500 ευρώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του






Σχετικά άρθρα

Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου