Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός καινοτομίας Start4Health

30/8/2023 2:35:07 πμ
Διεξάγεται από το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με την απονομή των βραβείων στις startups που διακρίθηκαν στην τελική φάση ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Start4Health, το οποίο διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Το Start4Health αποτελεί μια πρωτοβουλία του CDI, η οποία εξελίσσεται σε θεσμό για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, καθώς δίνει την ευκαιρία σε ελληνικές startups να παρουσιάσουν ψηφιακές καινοτόμες λύσεις που επικεντρώνονται στην υγεία και στους ασθενείς.

Το πρώτο βραβείο και χρηματικό έπαθλο 25.000 ευρώ απονεμήθηκε στην Advantis Medical Imaging Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, για την πρότασή της που αφορά ένα εξελιγμένο, διαδικτυακό και αυτοματοποιημένο λογισμικό επεξεργασίας και απεικόνισης μαγνητικών τομογραφιών εγκεφάλου και προστάτη με την ονομασία Advantis Platform. 
Η Euclia ΙΚΕ έλαβε το δεύτερο βραβείο, συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, για την πρότασή της που αφορά την έξυπνη ανακάλυψη φαρμάκων και χημικών ουσιών.

Ο πρώτος και ο δεύτερος νικητής επιλέχθηκαν μεταξύ των πέντε «φιναλίστ» του προγράμματος στην τελική φάση, τη «Final Pitch Day», όπου παρουσίασαν τις προτάσεις τους σε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου της τεχνολογίας, της καινοτομίας και των επιχειρήσεων, εντός και εκτός της Pfizer. Είχε προηγηθεί η φάση του Επιταχυντή (Accelerator), ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων όπου οι πέντε «φιναλίστ» εργάστηκαν στην περαιτέρω ανάπτυξη των προτάσεών τους με την υποστήριξη μεντόρων από τον παγκόσμιο και τοπικό οργανισμό της Pfizer και coaches από το οικοσύστημα της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη