Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Όλοι οι εν ενεργεία στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους έχουν ενταχθεί στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης

7/9/2020 4:04:48 μμ
Το Σύστημα περιλαμβάνει πλέον το σύνολο σχεδόν του ελληνικού πληθυσμού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για μια «σημαντική επέκταση του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης» κάνουν λόγο τα υπουργεία Εθνικής 'Αμυνας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε κοινή τους ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, ο εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ολοκλήρωσε –σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής 'Aμυνας– τη διαδικασία ένταξης στο σύστημα των ασφαλισμένων που ανήκουν στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από τις αρχές του έτους το σύστημα εφαρμόστηκε πιλοτικά, για την καταχώριση και εκτέλεση συνταγών φαρμάκων. Πλέον οι άμεσα ασφαλισμένοι του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (δηλαδή όλοι οι εν ενεργεία στρατιωτικοί) και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους εντάσσονται πλήρως στο Σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Η συνταγογράφηση των άμεσα ασφαλισμένων του ΥΠ.ΕΘ.Α. διενεργείται από ιατρούς στρατιωτικής μονάδας, στρατιωτικού νοσοκομείου ή σε τμήμα επειγόντων περιστατικών κρατικού νοσοκομείου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η συνταγογράφηση διενεργείται μόνο κατόπιν βεβαίωσης/παραπομπής από ιατρό στρατιωτικής μονάδας.

Οι συνταγές ασφαλισμένων του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας εκτελούνται επί πιστώσει σε φαρμακεία στρατιωτικών νοσοκομείων και κρατικών νοσοκομείων καθώς και σε συμβεβλημένα με το ΥΠ.ΕΘ.Α. ιδιωτικά φαρμακεία. Στα λοιπά, μη συμβεβλημένα ιδιωτικά φαρμακεία, η δαπάνη φαρμάκων καταβάλλεται από τον ασφαλισμένο ο οποίος αιτείται στη συνέχεια αποζημίωση από τον ασφαλιστικό του φορέα.

Όπως τονίζει η ΗΔΙΚΑ, «ολοκληρώνεται έτσι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το σύνολο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, του πληθυσμού σε εθνικό επίπεδο, συμβάλλοντας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, στην απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς επίσης και στον εξορθολογισμό της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης». 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου