Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Όλοι χαρίζουν μάσκες αλλά μόνο οι φαρμακοποιοί είναι αναγκασμένοι να τις απογράφουν

8/3/2021 1:58:16 μμ
Ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κ. Λουράντος διερωτάται γιατί πρέπει να ταλαιπωρείται ο κλάδος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σήμερα, καθώς η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη και η χρήση μάσκας σε κάθε δραστηριότητα των πολιτών είναι απαραίτητη, η αγορά –από τα φαρμακεία μέχρι τα mini markets και τα φύλλα των εφημερίδων– έχει κατακλυστεί από χειρουργικές και υφασμάτινες μάσκες. Σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται θέμα ανεπάρκειας, όπως είχε συμβεί πριν από περίπου ένα χρόνο με το ξέσπασμα της νόσου COVID-19 στη χώρα μας, που οι μάσκες παρουσίασαν σοβαρότατη έλλειψη, ενώ παρατηρήθηκαν πολλά περιστατικά αισχροκέρδειας.

Ένα χρόνο μετά παρατηρείται το φαινόμενο πολλές εφημερίδες να δωρίζουν μάσκες ως μια προωθητική κίνηση για την αύξηση των πωλήσεών τους.

Κι ενώ η αγορά των προστατευτικών μασκών έχει αποκατασταθεί σε τέτοιο σημείο που να χαρίζονται πλέον, τα φαρμακεία καλούνται ακόμα να κάνουν απογραφή αυτών των ειδών και μάλιστα εβδομαδιαίως. Αυτό το μέτρο όμως, που είχε ληφθεί μετά από πανευρωπαϊκή οδηγία για τη συνεχή πληροφόρηση και παρακολούθηση των αποθεμάτων αυτών των προϊόντων, δεν δείχνει να έχει νόημα πλέον. 

Μεγάλη μερίδα φαρμακοποιών κάνουν λόγο για περιττή, ατελέσφορη και άνευ ουσίας διαδικασία, η οποία είναι και χρονοβόρα, ενώ –όπως είχε επισημάνει και ο ΠΦΣ στο παρελθόν προς το υπουργείο Ανάπτυξης– είχε δημιουργήσει και τεχνικά προβλήματα στο σύστημα υποβολής.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Λουράντου, στην οποία δημοσιεύτηκε ένα κολάζ φωτογραφιών εφημερίδων που προσφέρουν πακέτα μασκών και μάλιστα γνωστών εταιρειών σε κάποιες πετριπτώσεις. Διερωτάται λοιπόν ο πρόεδρος ποιος είναι ο λόγος συνέχισης της απογραφής από τα φαρμακεία, τη στιγμή που –όπως είναι ξεκάθαρο από τις τωρινές συνθήκες– το μέτρο τελικά δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα στον έλεγχο της αγοράς, αφού αυτή είναι πλέον ρυθμισμένη.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο