Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


«Όλα τα λεφτά» για το μυστικό της νεότητας

23/10/2023 9:26:41 μμ
Η επιστήμη της γήρανσης προοδεύει και συγκεντρώνει δισεκατομμύρια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Κορυφαίοι επιστήμονες και δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες επενδύουν στις φαρμακευτικές εταιρείες που αναζητούν το μυστικό της νεότητας, με τους αναλυτές να προβλέπουν μια άνθηση στην αγορά που μπορεί να φτάσει τα $64 δισ. έως το 2026. Ενδεικτικά αναφέρονται τα $3 δισ. που έλαβε ως χρηματοδότηση η Altos Labs από μεγάλα ονόματα -όπως ο Jeff Bezos της Amazon- και Ισραηλινούς επιχειρηματίες. Ο ιδρυτής της OpenAI Sam Altman έδωσε $180 εκατ. στη Retro Biosciences, ενώ εταιρείες όπως οι Calico Labs, Life Biosciences και Clock Bio επίσης έχουν χρηματοδοτηθεί με περίπου $4 εκατ.

Αναστρέφεται η γήρανση;

Όπως αναφέρει ο Jerry McLaughlin, CEO της Life Biosciences στο PharmaVoice.com, οι επιστημονικές εξελίξεις κορυφώνονται, καθώς είναι πλέον γνωστό ότι η γήρανση δεν σημαίνει απλώς φθορά, αλλά πρόκειται για βιολογικές αλλαγές που κάνουν τον οργανισμό πιο ευάλωτο σε ασθένειες και τραυματισμούς. «Πλέον μπορούμε να στοχεύσουμε σε αυτές τις αλλαγές – αυτή είναι η μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με τις παλαιότερες έρευνες στον τομέα. Δεν μιλάμε πια για θεραπεία των συμπτωμάτων αλλά εστιάζουμε στην αναστροφή των παθήσεων που σχετίζονται με την ηλικία και στην πρόληψη». Η εταιρεία εργάζεται, μεταξύ άλλων, στην τροποποίηση του επιγονιδιώματος, ώστε να αντιστραφούν αλλαγές που αυτό υφίσταται λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων και ασθενειών, όπως είναι η παχυσαρκία και ο διαβήτης. Επίσης μελετά ενώσεις που συμβάλλουν στη «νεότερη» κυτταρική λειτουργία.


Στόχος η μακροζωία

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με έρευνα του 2022 σε 22 χώρες υψηλού εισοδήματος, η φαρμακευτική καινοτομία συνδέθηκε με τη μακροζωία την περίοδο 2006-2018, με τις χώρες που ενέκριναν περισσότερα καινοτόμα φάρμακα να καταγράφουν και αυξήσεις στο προσδόκιμο ζωής. Αυτός είναι και ο στόχος των εταιρειών: η Clock Bio στοχεύει να αυξήσει τα χρόνια ζωής κατά 2 δεκαετίες και η Retro Biosciences κατά 10 έτη, όπως έχει ανακοινωθεί από τα ανώτατα στελέχη τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας
Στις 25 και 26 Μαΐου 2024 από την Aristotle Team of Pharmacy






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"