Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Όλα τα φαρμακεία πρέπει να κάνουν εγγραφή στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ

2/10/2020 12:51:06 μμ
Διευκρινίσεις για την υποβολή λογαριασμών, τα ΦΥΚ και τις συνταγές του Λιμενικού Σώματος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας ότι όλα τα φαρμακεία πρέπει να εγγραφούν και να πιστοποιηθούν στο site www.eopyykmes.gr, προκειμένου να μπορούν να υποβάλλουν λογαριασμό συνταγών στον ΕΟΠΥΥ από 1/10/2020.

Όπως εξηγεί ο Σύλλογος, η προϋπόθεση αυτή απαιτήθηκε για τους φαρμακοποιούς που, χωρίς τους σχετικούς κωδικούς, είχαν τη δυνατότητα μέχρι σήμερα από το σύστημα να εκδίδουν το Συνοδευτικό Σημείωμα Υποβολής (ΣΣΥ) και να καταθέτουν συνταγές.
Σημειώνεται όμως ότι τα φαρμακεία που διαθέτουν ήδη username και password στο σύστημα δεν απαιτείται να πιστοποιηθούν ξανά.

Όσον αφορά τις συνταγές του Λιμενικού Σώματος, αυτές δεν μπορούν να εκτελούνται και να υποβάλλονται στον ΕΟΠΥΥ, καθώς όπως διευκρινίζει ο ΠΦΣ, αν και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ έχει εγκρίνει τη σύμβαση με το Λιμενικό Σώμα, δεν έχει εκδοθεί ακόμα Υπουργική Απόφαση και η σχετική ανακοίνωση από τον Οργανισμό.

Αναφορικά με τα ΦΥΚ, διευκρινίζεται ότι κατά τη διαδικασία υποβολής των συνταγών φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ, ο υποφάκελος που θα επιγράφεται «ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΦΥΚ ΕΟΠΥΥ» με τυχόν εκτελέσεις των ΦΥΚ που πραγματοποιήθηκαν μέσω της ειδικής «Πλατφόρμας διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία», δεν αφορά τα ΦΥΚ εκείνα που εκτελούνται μέσα από το πρόγραμμα του φαρμακείου με ποσοστό κέρδους και τα οποία μπαίνουν με τις συνταγές της ημέρας.

Τέλος, τονίζεται ότι από την επόμενη υποβολή (δηλαδή των συνταγών Οκτωβρίου που θα γίνει το Νοέμβριο) καταργείται η υποχρεωτική έκδοση και υποβολή Συγκεντρωτικής Κατάστασης Πληρωμής (ΣΚΠ). Επίσης καταργείται και το πρόσθετο φύλλο όπου επικολλούσαν οι φαρμακοποιοί στο παρελθόν τα κουπόνια για τα παραπεμπτικά e-dapy,
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού για τα προϊόντα διαβήτη ζητά ο Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο