Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα

COVID-19: Όσοι νοσηλεύτηκαν έχουν περισσότερα αντισώματα
Σύμφωνα με ελληνική μελέτη σε συνεργασία με το National Cancer Institute των ΗΠΑ
Δεν υπάρχει συσχέτιση των ΜΣΑΦ και της ιβουπροφαίνης στην εξέλιξη της νόσου COVID–19
Η ιβουπροφαίνη μπορεί να ληφθεί για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της COVID-19 όπως ο πυρετός και ο πονοκέφαλος

Οι ξηροί καρποί αποτρέπουν τον καρκίνο του εντέρου

2/3/2018 12:59:46 μμ
Ακόμη και σε ασθενείς που βρίσκονται στο τρίτο στάδιο της νόσου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο του παχέος εντέρου, ακόμη και τρίτου σταδίου, και οι οποίοι τρώνε τακτικά ξηρούς καρπούς, έχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να επιδεινωθεί ο καρκίνος τους και να πεθάνουν πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Γιέηλ, με επικεφαλής τον Τσαρλς Φουξ, διευθυντή του Κέντρου Καρκίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ογκολογίας "Journal of Clinical Oncology", παρακολούθησαν 826 άτομα σε μια κλινική δοκιμή επί εξήμισι χρόνια κατά μέσο όρο.


Οι συμμετέχοντες, που όλοι είχαν προηγουμένως κάνει χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση όγκου και χημειοθεραπεία, χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες. Η μία, που κατανάλωνε τουλάχιστον δύο μερίδες ξηρών καρπών την εβδομάδα, είχε κατά μέσο όρο 42% βελτίωση στην επιβίωση με ύφεση του καρκίνου και 57% βελτίωση στη συνολική επιβίωση (παράταση ζωής), σε σχέση με όσους ασθενείς δεν έτρωγαν ξηρούς καρπούς.


To όφελος φάνηκε να είναι μεγαλύτερο για όσους έτρωγαν αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, φιστίκια κάσιους και ελαιοκάρυδα (πεκάν) και λιγότερο για όσους έτρωγαν αράπικα φιστίκια.


Αρκετές προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ξηροί καρποί, ανάμεσα σε άλλα οφέλη για την υγεία, μειώνουν την αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη βοηθώντας έτσι στη ρύθμιση του σακχάρου και στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, ενώ επίσης συμβάλλουν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, καθώς ικανοποιούν την πείνα με μικρότερη ποσότητα τροφής.


Συχνά οι άνθρωποι αποφεύγουν τους ξηρούς καρπούς, λόγω ανησυχίας για τη σχετικά υψηλή περιεκτικότητά τους σε λίπη. Για παράδειγμα, μια μερίδα 24 αμυγδάλων περιέχει περίπου 200 θερμίδες και 14 γραμμάρια λιπών. Όμως, όπως τόνισαν οι ερευνητές, στην πραγματικότητα όσοι τρώνε συχνά ξηρούς καρπούς, είναι πιο αδύνατοι από όσους δεν τρώνε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με άρθρο στο Science






Σχετικά άρθρα

Plant Based Conference 2020: Για πρώτη φορά ένα συνέδριο που εξερευνά τις ανάγκες για Plant Based προϊόντα
Πώς επηρεάζεται η βιομηχανία τροφίμων, συμπληρωμάτων διατροφής, φαρμάκων, καλλυντικών και απορρυπαντικών;
Νέα Εποχή για τους Ασθενείς με Σπάνια Νοσήματα
Εγκαινιάζει ο Σύλλογος 95, Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς
Αποτελεσματικές οι υφασμάτινες μάσκες, σύμφωνα με το CDC των ΗΠΑ
Η καθολική χρήση τους έχει και οικονομικά οφέλη δείχνουν οι νέες μελέτες