Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Οι σωστές συμβουλές για τις εξάρσεις της «ακμής των ενηλίκων»

8/4/2019 5:44:12 μμ
Ποιους παράγοντες πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς με ροδόχρου ακμή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ροδόχρους ακμή είναι μία μακροχρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια, που προκαλεί σπυράκια, πρήξιμο και εμφανή διαστολή στα μικρά, επιφανειακά αγγεία του δέρματος, όπως εξηγεί ο Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος.

Το κλειδί, σύμφωνα με τον ειδικό, είναι να δώσετε μια σωστή συμβουλή στους ασθενείς σας ώστε να προσέχουν τους κάτωθι παράγοντες.
  1. Ήλιος: Οι ασθενείς πρέπει να προστατεύονται με αντηλιακό που θα έχει SPF 30 όλο το χρόνο. Το αντηλιακό τους δεν πρέπει να περιέχει άρωμα. Ενδείκνυται να περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου (zinc oxide) ή/και διοξείδιο του τιτανίου (titanium dioxide). Προστασία απαιτείται και στο ψύχος αλλά και κατά τη διάρκεια της άσκησης.
  2. Στρες: Το στρες μπορεί να προκαλέσει εξάρσεις της ροδόχρου ακμής. Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία να διδαχθούν τεχνικές διαχείρισής του. 
  3. Καυτά ροφήματα: Σε μερικούς ανθρώπους η ροδόχρους ακμή παρουσιάζει έξαρση όταν πίνουν πολύ ζεστά ροφήματα. 
  4. Αλκοόλ: Το κόκκινο κρασί έχει πολλές πιθανότητες να προκαλέσει έξαρση και γενικά να μην γίνετε υπέρβαση των 1-2 ποτών την ημέρα. 
  5. Πικάντικα φαγητά: Αν τα πικάντικα φαγητά προκαλούν κοκκίνισμα στο πρόσωπό να προτιμούν τις μετρίως πικάντικες εκδοχές τους. 
  6. Προϊόντα περιποίησης: Δεν πρέπει να χρησιμοποιούν στυπτικά σαπούνια και toners και να αποφεύγουν τα προϊόντα περιποίησης που περιέχουν ουσίες οι οποίες πυροδοτούν τη ροδόχρου ακμή. Τέτοιες ουσίες είναι η μενθόλη (menthol), η καμφορά (camphor) και το λαουρυλοθειϊκό νάτριο (sodium lauryl sulfate). Το τελευταίο είναι συχνό στα σαμπουάν και τις οδοντόπαστες. 
  7. Μέικ απ: Αν το μέικ απ που χρησιμοποιούν επιδεινώνει τη ροδόχρου ακμή, πρέπει να το αλλάξουν. Να αποφεύγουν το αδιάβροχο μέικ απ και τις «βαριές» βάσεις που δεν απλώνονται εύκολα ή χρειάζονται ειδικό προϊόν για να αφαιρεθούν.
  8. Φάρμακα: Ορισμένα φάρμακα και βιταμίνες μπορεί να επιδεινώσουν τη ροδόχρου ακμή. Σε αυτά ανήκουν, π.χ., ορισμένα φάρμακα για την υπέρταση, για την καρδιά, για το άγχος, τις ημικρανίες, το γλαύκωμα, η βιταμίνη Β3. Να συμβουλευτούν το γιατρό που το έχει συστήσει. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό
Η Global Data προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 31,3%






Σχετικά άρθρα

Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση
Έτος Στοματικής Υγείας το 2024
Δράσεις και καμπάνιες με κεντρικό μήνυμα «γεια στο στόμα σου!»