Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Janssen Ελλάδος: Η Gisella Dante στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου
Ηγείται της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας
MSD: Τρεις σημαντικές ερευνητικές πρωτοβουλίες στη μάχη κατά του Covid-19
Η εταιρεία "θα αναπτύξει μια αποτελεσματική απάντηση στην πανδημία" δήλωσε ο CEO Kenneth C. Frazier


Οι σωστές συμβουλές για τις εξάρσεις της «ακμής των ενηλίκων»

8/4/2019 5:44:12 μμ
Ποιους παράγοντες πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς με ροδόχρου ακμή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ροδόχρους ακμή είναι μία μακροχρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια, που προκαλεί σπυράκια, πρήξιμο και εμφανή διαστολή στα μικρά, επιφανειακά αγγεία του δέρματος, όπως εξηγεί ο Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος.

Το κλειδί, σύμφωνα με τον ειδικό, είναι να δώσετε μια σωστή συμβουλή στους ασθενείς σας ώστε να προσέχουν τους κάτωθι παράγοντες.
  1. Ήλιος: Οι ασθενείς πρέπει να προστατεύονται με αντηλιακό που θα έχει SPF 30 όλο το χρόνο. Το αντηλιακό τους δεν πρέπει να περιέχει άρωμα. Ενδείκνυται να περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου (zinc oxide) ή/και διοξείδιο του τιτανίου (titanium dioxide). Προστασία απαιτείται και στο ψύχος αλλά και κατά τη διάρκεια της άσκησης.
  2. Στρες: Το στρες μπορεί να προκαλέσει εξάρσεις της ροδόχρου ακμής. Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία να διδαχθούν τεχνικές διαχείρισής του. 
  3. Καυτά ροφήματα: Σε μερικούς ανθρώπους η ροδόχρους ακμή παρουσιάζει έξαρση όταν πίνουν πολύ ζεστά ροφήματα. 
  4. Αλκοόλ: Το κόκκινο κρασί έχει πολλές πιθανότητες να προκαλέσει έξαρση και γενικά να μην γίνετε υπέρβαση των 1-2 ποτών την ημέρα. 
  5. Πικάντικα φαγητά: Αν τα πικάντικα φαγητά προκαλούν κοκκίνισμα στο πρόσωπό να προτιμούν τις μετρίως πικάντικες εκδοχές τους. 
  6. Προϊόντα περιποίησης: Δεν πρέπει να χρησιμοποιούν στυπτικά σαπούνια και toners και να αποφεύγουν τα προϊόντα περιποίησης που περιέχουν ουσίες οι οποίες πυροδοτούν τη ροδόχρου ακμή. Τέτοιες ουσίες είναι η μενθόλη (menthol), η καμφορά (camphor) και το λαουρυλοθειϊκό νάτριο (sodium lauryl sulfate). Το τελευταίο είναι συχνό στα σαμπουάν και τις οδοντόπαστες. 
  7. Μέικ απ: Αν το μέικ απ που χρησιμοποιούν επιδεινώνει τη ροδόχρου ακμή, πρέπει να το αλλάξουν. Να αποφεύγουν το αδιάβροχο μέικ απ και τις «βαριές» βάσεις που δεν απλώνονται εύκολα ή χρειάζονται ειδικό προϊόν για να αφαιρεθούν.
  8. Φάρμακα: Ορισμένα φάρμακα και βιταμίνες μπορεί να επιδεινώσουν τη ροδόχρου ακμή. Σε αυτά ανήκουν, π.χ., ορισμένα φάρμακα για την υπέρταση, για την καρδιά, για το άγχος, τις ημικρανίες, το γλαύκωμα, η βιταμίνη Β3. Να συμβουλευτούν το γιατρό που το έχει συστήσει. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αν αυξήσουν τις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ θα αντισταθμιστούν με clawback


Σχετικά άρθρα

Επικαιροποιούνται οι συστάσεις εμβολιασμού για παιδιά και ενήλικες
Για την περίοδο της πανδημίας SARS-CoV-2
Ο κόσμος δεν αντέχει άλλη εξαπάτηση από τα ψέματα της καπνοβιομηχανίας
Το μήνυμα των ειδικών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος
Ο αγώνας του ΟΚΑΝΑ και του Προμηθέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Οι εκπρόσωποί τους μίλησαν στο Community Talks του Health Daily
Τι παθαίνουν τα φάρμακα όταν περάσει η ημερομηνία λήξης τους;
Γράφει ο Διαμαντής Κλημεντίδης, κλινικός φαρμακοποιός