Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι πρωταγωνιστές των μεγαλύτερων φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας

29/11/2022 3:35:09 πμ
Όπως αναδείχθηκαν από τις τελευταίες αρχαιρεσίες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τους νέους πρωταγωνιστές για τα διοικητικά και πειθαρχικά συμβούλια και τους τακτικούς αντιπροσώπους στον ΠΦΣ ανέδειξαν οι φαρμακοποιοί την Κυριακή με αρχαιρεσίες στους δύο μεγαλύτερους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας.

Στην Αττική, για το Δ.Σ. του ΦΣΑ αναδείχθηκαν οι: Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος με 223 ψήφους, Κωνσταντίνος Λουράντος με 210, Στυλιανός Καλογερόπουλος με 157, Ιωάννης Δαγρές με 129, Αδαμάντιος Ψαριανός με 126, Ιωάννης Καβαλάρης με 84, Ηλίας Γιαννόγλου με 59, Κωνσταντίνος Σερμπίνης με 46 και Δήμητρα Τριανταφύλλη με 25. Για τον ΠΦΣ τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε ο Κ. Λουράντος με 153 ψήφους. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες των φαρμακοποιών της Αττικής άγγιξε μόλις το 57%, με πολλούς εκπροσώπους του κλάδου να ζητούν πλέον επιτακτικά ηλεκτρονική κάλπη.

Σαρωτική νίκη για τον Δ. Ευγενίδη

Σαρωτική νίκη με ποσοστό που άγγιξε το 74% πέτυχε στη Θεσσαλονίκη η Αδέσμευτη Συνδικαλιστική Παράταξη Φαρμακοποιών (ΑΣΠΦ) με επικεφαλής τον Διονύσιο Ευγενίδη. Η παράταξη κατέλαβε τις 7 από τις συνολικά 9 έδρες του Δ.Σ. Τις άλλες δύο έδρες κατέλαβε η Κίνηση Νέων & Ενωμένων Φαρμακοποιών (ΚΙΝΕΦ) με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Σαρδέλη. Στις εκλογές ψήφισε το 76,34% της δύναμης των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης. Βάσει των αποτελεσμάτων, στο Δ.Σ. του ΦΣΘ εκλέγονται οι: Αργύριος Αργυρόπουλος, Γεώργιος-Κωνσταντίνος Κιοσές, Διονύσιος Ευγενίδης, Άννα Σιδηροπούλου, Ιωάννης Ζαχαράκης, Μιχαήλ Ζαννέτος, και Αθανάσιος Αλειφτήρας όλοι από την παράταξη ΑΣΠΦ. Επίσης οι Χαράλαμπος Σαρδέλης και Γεώργιος Ζάχος από την ΚΙΝΕΦ. Συντριπτικό είναι και το ποσοστό που πήρε η Αδέσμευτη Συνδικαλιστική Παράταξη Φαρμακοποιών στην εκλογή αντιπροσώπων στον ΠΦΣ και το οποίο άγγιξε το 71,54%.

Στο 80% η συμμετοχή στην κάλπη για τους φαρμακοποιούς του Πειραιά

Την προηγούμενη εβδομάδα στην εκλογική αναμέτρηση του Φ.Σ. Πειραιά τα δύο ισχυρά πρόσωπα που ανέδειξε η κάλπη ήταν: ο Κωνσταντίνος Κούβαρης από την παράταξη «Ενωτική Κίνηση Φαρμακοποιών Πειραιά» με 168 ψήφους για το Δ.Σ. και 147 για τον ΠΦΣ, καθώς και η Ευγενία (Τζένη) Μαυρίδη από την παράταξη «Νέος Δρόμος-Πειραιά» που απέσπασε 51 ψήφους για το Δ.Σ. και 58 για τον ΠΦΣ. Σε δηλώσεις της στο f.daily, η Τ. Μαυρίδη τόνισε: «Ως ανεξάρτητη παράταξη εκλέξαμε δύο μέλη για το 9μελές Δ.Σ., διεκδικώντας αναγνώριση του επιστημονικού ρόλου μας στην ΠΦΥ με ταυτόχρονα διαρκή εκπαίδευση και ενημέρωση, μείωση ή κατάργηση του rebate και άμεση κατάργηση του 0,8%, διασφάλιση των ΜΗΣΥΦΑ ως αποκλειστική ύλη του φυσικού φαρμακείου, φορολογικά και οικονομικά κίνητρα (διαχωρισμός rebate), ώστε να υλοποιηθούν υγιείς μονάδες κατά τις συνενώσεις φαρμακείων και επιστροφή των ΦΥΚ στο χώρο του φαρμακείου». Η Τ. Μαυρίδη ζήτησε διαφάνεια, συμμετοχή και πρόσβαση για όλους στις πληροφορίες και μακριά από τακτικισμούς.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη