Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι πρόσφατες αποφάσεις που πήρε ο ΦΣΑ

3/4/2023 7:58:26 μμ
Ανάμεσά τους και αίτημα προς τον υπουργό για τις μορφίνες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε ορισμένες σημαντικές αποφάσεις προχώρησε το Δ.Σ. του ΦΣΑ στις πρόσφατες συνεδριάσεις του, όπως είναι η ψηφιοποίηση του τεράστιου αρχείου του Συλλόγου και η αναστολή είσπραξης εισφοράς από τα μέλη του. Επίσης άνοιξε και η συζήτηση για τα γραφεία του Συλλόγου, με τον πρόεδρο Κ. Λουράντο να προτείνει είτε να ανακαινιστούν ο 1ος και ο 5ος όροφος είτε να μετακινηθούν σε άλλο χώρο. Επίσης προτάθηκε να γίνει μελέτη στατικότητας στο κτίριο, χωρίς όμως να ληφθεί κάποια οριστική απόφαση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από πρόταση του μέλους του Δ.Σ. Δ. Τριανταφύλλη που έγινε ομόφωνα αποδεκτή στη συνεδρίαση, ο ΦΣΑ απέστειλε έγγραφο προς το υπουργείο Υγείας με θέμα τα φάρμακα που περιέχουν μορφίνες. Ειδικότερα, ζητήθηκε από τον υπουργό να ενταχθούν τα φάρμακα του κρατικού μονοπωλίου (όπως είναι η μορφίνη και η πεθιδίνη) στη θετική λίστα ώστε να αποζημιώνονται, δεδομένου ότι αφορούν ασθενείς με πολύ σοβαρές παθήσεις που αναγκάζονται να πληρώνουν μεγάλα ποσά για την ανακούφιση του πόνου τους. 

Ακόμα ζητήθηκε να οριστεί λιανική τιμή πώλησής τους αλλά και να καταργηθεί το όριο προμήθειας, ώστε τα φαρμακεία να εφοδιάζονται με ποσότητες ανάλογα με τις ανάγκες τους και όχι με πλαφόν. Ο λόγος είναι ότι οι φαρμακοποιοί καλούνται να λαμβάνουν τις ποσότητες που χρειάζονται από την αρμόδια υπηρεσία στον Ταύρο, μόνο εφόσον επιδεικνύουν τις συνταγές των ασθενών-πελατών τους, κάτι που είναι αδύνατον να κάνουν φαρμακεία που βρίσκονται μακριά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
Στοχεύουν στο γονιδίωμα σύμφωνα με τον καθηγητή Χ. Βλαχόπουλο






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη