Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι πρόσφατες αποφάσεις που πήρε ο ΦΣΑ

3/4/2023 7:58:26 μμ
Ανάμεσά τους και αίτημα προς τον υπουργό για τις μορφίνες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε ορισμένες σημαντικές αποφάσεις προχώρησε το Δ.Σ. του ΦΣΑ στις πρόσφατες συνεδριάσεις του, όπως είναι η ψηφιοποίηση του τεράστιου αρχείου του Συλλόγου και η αναστολή είσπραξης εισφοράς από τα μέλη του. Επίσης άνοιξε και η συζήτηση για τα γραφεία του Συλλόγου, με τον πρόεδρο Κ. Λουράντο να προτείνει είτε να ανακαινιστούν ο 1ος και ο 5ος όροφος είτε να μετακινηθούν σε άλλο χώρο. Επίσης προτάθηκε να γίνει μελέτη στατικότητας στο κτίριο, χωρίς όμως να ληφθεί κάποια οριστική απόφαση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από πρόταση του μέλους του Δ.Σ. Δ. Τριανταφύλλη που έγινε ομόφωνα αποδεκτή στη συνεδρίαση, ο ΦΣΑ απέστειλε έγγραφο προς το υπουργείο Υγείας με θέμα τα φάρμακα που περιέχουν μορφίνες. Ειδικότερα, ζητήθηκε από τον υπουργό να ενταχθούν τα φάρμακα του κρατικού μονοπωλίου (όπως είναι η μορφίνη και η πεθιδίνη) στη θετική λίστα ώστε να αποζημιώνονται, δεδομένου ότι αφορούν ασθενείς με πολύ σοβαρές παθήσεις που αναγκάζονται να πληρώνουν μεγάλα ποσά για την ανακούφιση του πόνου τους. 

Ακόμα ζητήθηκε να οριστεί λιανική τιμή πώλησής τους αλλά και να καταργηθεί το όριο προμήθειας, ώστε τα φαρμακεία να εφοδιάζονται με ποσότητες ανάλογα με τις ανάγκες τους και όχι με πλαφόν. Ο λόγος είναι ότι οι φαρμακοποιοί καλούνται να λαμβάνουν τις ποσότητες που χρειάζονται από την αρμόδια υπηρεσία στον Ταύρο, μόνο εφόσον επιδεικνύουν τις συνταγές των ασθενών-πελατών τους, κάτι που είναι αδύνατον να κάνουν φαρμακεία που βρίσκονται μακριά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η κλαδική μελέτη ΣΕΙΒ αναδεικνύει την προσφορά του κλάδου στην υγεία και στην οικονομία
Σύμφωνα με post-hoc αναλύσεις ανοικτής μελέτης


Σχετικά άρθρα

Σαφάρι της εφορίας στα φαρμακεία της Αττικής
Κόβονται πρόστιμα χωρίς λογική σύμφωνα με τον Κώστα Λουράντο
Καταργείται η διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού από τα φαρμακεία χωρίς συνταγή
Διαμαρτύρεται ο ΠΦΣ: «Ήταν ένα επιτυχημένο μέτρο πρόληψης»
KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ: «Τα κανναβινοειδή στην καθημερινότητά μας»
Διαδικτυακό σεμινάριο για ιατρούς & φαρμακοποιούς στις 7/10
Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία προωθεί τον εμβολιασμό στα φαρμακεία
Νέα δήλωση στρατηγικής από τον συμπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής της FIP Luis Lourenco