Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι μεγάλοι φαρμακευτικοί σύλλογοι που συμμετέχουν στην απεργία

27/2/2024 9:14:03 μμ
Και η άποψη της ΔηΕΦ για τις αποφάσεις του Φ.Σ. Αττικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Όλη η χώρα θα παραλύσει από την απεργία που διοργανώνεται με αφορμή την επέτειο ενός έτους από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Στο πλευρό των συγγενών των νεκρών στέκονται και οι φαρμακοποιοί, με τους φαρμακευτικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα να ανακοινώνουν κινητοποιήσεις και συμμετοχή στα συλλαλητήρια και τις σχετικές εκδηλώσεις. Παράλληλα βρίσκουν αφορμή να διαμαρτυρηθούν και για θέματα πολιτικής υγείας και φαρμάκου, όπως είναι οι τιμές αλλά και οι ελλείψεις φαρμάκων, και να ζητούν αναγνώριση του ρόλου του επαγγέλματος στη δημόσια υγεία.


Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει πολλοί σύλλογοι και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλοι. Ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:30, θα μοιράσει αφίσα για τις βιτρίνες των φαρμακείων και θα πραγματοποιήσει δωρεά σε επιλεγμένο σωματείο στη μνήμη του Σωτήρη Καραγεωργίου. Τα φαρμακεία του Φ.Σ. Μαγνησίας θα κλείσουν από τις 10:30 έως τις 13:30, ώστε να συμμετέχουν οι φαρμακοποιοί στις εκδηλώσεις του Βόλου, ενώ τα φαρμακεία της Λάρισας από τις 11:00 έως τις 14:00 και του Φ.Σ. Ηρακλείου από τις 11:00 έως τις 13:00. Ο Φ.Σ. Αχαΐας και ο Φ.Σ. Πειραιά ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία.


Στον Φ.Σ. Αττικής αποφασίστηκε η δημοσίευση δελτίου τύπου και η δημιουργία αφίσας για τις βιτρίνες των φαρμακείων, με μια μερίδα φαρμακοποιών της Αθήνας να αντιδρούν. Αυτό εκφράζει και η παράταξη Δημιουργική Ένωση Φαρμακοποιών (ΔηΕΦ) που σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Το κατεστημένο που για δεκάδες χρόνια κρατάει δέσμιο τον Σύλλογό μας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις και πρακτικές ενώθηκε με αποτέλεσμα ο σύλλογος μας να μη συμμετέχει και να μη στηρίξει έμπρακτα τις αυριανές κινητοποιήσεις. Οι κύριοι Λουράντος, Δαγρές, Καλογερόπουλος, Μανωλόπουλος και Σερμπίνης αδιαφόρησαν για τη γνώμη των μελών, ξεχνώντας την περσινή μαζική συμμετοχή του συλλόγου μας στην κινητοποίηση. ΚατΆ ελάχιστο και φέτος θα έπρεπε να πράξουμε το ίδιο. Κύριοι, στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να ήταν τα αδέρφια μας, οι γονείς μας, τα παιδιά μας. Και τότε μία αφίσα και ένα δελτίο τύπου δεν θα ήταν αρκετό».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου