Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι φαρμακοποιοί ζητούν ολοκληρωμένο σχέδιο για την επάνοδο στην καθημερινότητα

28/4/2020 3:01:55 μμ
Μέσω του f.daily ρωτούν τι θα γίνει με το ωράριο και την προστασία τους;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Λίγο πριν τη μεγάλη επάνοδο στην καθημερινότητα και την σταδιακή άρση του lockdown οι φαρμακοποιοί απαιτούν να υπάρξει ένα οργανωμένο σχέδιο επανόδου στην καθημερινότητα το οποίο θα έχει ως βασικούς άξονες το ωράριο που θα πρέπει να ισχύει, τους τρόπους προστασίας όλων τα φαρμακοποιών, καθώς υπάρχουν αρκετοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και τους τρόπους διαχείρισης των ασθενών και των καταναλωτών που θα εισέρχονται εντός των φαρμακείων. Κρίσιμος είναι και ο παράγοντας της οικονομικής στήριξης όσων φαρμακείων έχουν πληγεί οικονομικά.


Όπως επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί μιλώντας στο f.daily, μπορεί το ωράριο το οποίο έχει υιοθετηθεί τους τελευταίους 2 μήνες περίπου, να είναι βοηθητικό για πολλούς φαρμακοποιούς, όμως ενδεχομένως να μην εξυπηρετεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αρκετούς λόγω της υπερβολικής ζέστης ή άλλων αναγκών που έχουν οι τοπικές ή τουριστικές κοινωνίες.


Επίσης, οι «νέοι καιροί» απαιτούν και την υιοθέτηση νέων μέτρων για τη διεκπεραίωση της γραφειοκρατίας στην οποία καλούνται καθημερινά οι φαρμακοποιοί, με σχεδόν το σύνολο του κλάδου να επικροτεί την απόφαση του ΦΣΑ να αποστέλλονται μέσω κούριερ οι συνταγές από τα φαρμακεία της Αττικής προς το Σύλλογο για εκκαθάριση.


Ζωτικό παραμένει και το θέμα της οικονομικής βοήθειας σε αρκετούς φαρμακοποιούς της χώρας τη στιγμή μάλιστα που η κίνηση έχει σημειώσει μεγάλη κάμψη ενώ οι οικονομικές υποχρεώσεις των περισσότερων βαίνουν αμείωτες.


Οι φαρμακοποιοί ζητούν τόσο από τους συλλόγους τους όσο και από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο αλλά κυρίως και από την κυβέρνηση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα είναι βιώσιμο για τα φαρμακεία ώστε να επανέλθουν πλέον στην κανονικότητα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

24/4/2024 12:47:30 πμ«MSD Gives back»
Οι εργαζόμενοί της υλοποίησαν 18 εθελοντικές δράσεις σε 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου