Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου κοντά στους κατοίκους της Νισύρου

5/12/2012
Συμμετέχοντας στην ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, η μη κερδοσκοπική ανθρωπιστική οργάνωση Φαρμακοποιοί του Κόσμου, έστειλαν πρόσφατα δυο κιβώτια με φάρμακα στους κατοίκους της Νισύρου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Συμμετέχοντας στην ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, η μη κερδοσκοπική ανθρωπιστική οργάνωση οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου, έστειλαν πρόσφατα δυο κιβώτια με φάρμακα στους κατοίκους της Νισύρου. Επίσης συνεχίζεται ο εφοδιασμός των διαφόρων Κοινωνικών Φαρμακείων Δήμων της Αττικής ενώ περισσότερα από 35 ιδρύματα λαμβάνουν φαρμακευτική βοήθεια.


Από το 2011 μέχρι σήμερα, έχουν χορηγηθεί δωρεάν φάρμακα αξίας περίπου 15.000 ευρώ.


Παράλληλα υλοποιείται ένα πρόγραμμα υγειονομικής υποστήριξης Αφρικανών μεταναστών στην Ελλάδα, αξίας 10.000 ευρώ, με την οικονομική συνδρομή του Συμβουλίου Αφρικανικών Πρεσβευτών.


Οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου είναι μια μη κερδοσκοπική Ελληνική Ανθρωπιστική Οργάνωση, με πορεία 15 χρόνων στην υπηρεσία των ουσιαστικών αξιών και την επίλυση των υγιειονομικών προβλημάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Τα προγράμματα φαρμακευτικής βοήθειας απευθύνονται σε ΚΑΠΗ, ψυχιατρεία, ιδρύματα, γηροκομεία, ορφανοτροφεία, φυλακές, Κοινωνικά Φαρμακεία Δήμων (άπορα η ανασφάλιστα άτομα), Μ.Κ.Ο., πρόσφυγες.


Εκτός από τις σταθερές Ανθρωπιστικές Αποστολές στην Αφρική, οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου παρευρίσκονται σε όλες τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (πόλεμοι, σεισμοί, καταστροφές).


Πηγή: ygeiaonline.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ελληνική πλατφόρμα που συνδέει τα φαρμακεία με τους καταναλωτές
Βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας που θα πρέπει να ισχύσει από την άνοιξη του 2026






Σχετικά άρθρα

Αλλάζει το περιεχόμενο των σπουδών Φαρμακευτικής
Βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας που θα πρέπει να ισχύσει από την άνοιξη του 2026
Επιδότηση 100% σε φαρμακεία για την προμήθεια λογισμικού & παρόχου B2G
«Είναι ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε», σύμφωνα με τον Μ. Κατσαράκη
Φ.Σ. Αττικής: Η κατάργηση του 0,8% δεν αφορά όλες τις περιπτώσεις;
Ο Σύλλογος ζητά επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας