Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Οι φαρμακοποιοί στην Ε.Ε. είναι επαγγελματίες της υγείας, όχι έμποροι προϊόντων!»

21/4/2009
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή Μαργαρίτη Σχοινά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο ρόλος των φαρμακοποιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και η συμβολή τους στην παροχή υπηρεσιών υγείας αποτέλεσαν το θέμα ειδικής κοινοβουλευτικής ακρόασης που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στις Βρυξέλλες, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαργαρίτης Σχοινάς, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην ακρόαση, τόνισε την αξία του ευρωπαϊκού μοντέλου οργάνωσης του επαγγέλματος του φαρμακοποιού που επιτρέπει τη συνεκτική παροχή υπηρεσιών υγείας, όχι μόνο στα αστικά κέντρα, αλλά και στην κάλυψη των αναγκών ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στην περιφέρεια και σε μικρές κοινότητες.

 

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπερασπίστηκε τους νόμους των κρατών μελών της Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού), που αποτρέπουν την άναρχη και απορυθμισμένη εγκατάσταση φαρμακοποιών, που θα έβλαπτε, τόσο την εδαφική κάλυψη, όσο και τις ποιοτικές προδιαγραφές του επαγγέλματος, ως βασικού παρόχου υπηρεσιών υγείας. Σημειώνεται ότι η πρόσφατη εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα του ΔΕΚ, Yves Bots, στη σχετική υπόθεση Κομισιόν κατά Ιταλίας, δικαιώνει πανηγυρικά αυτές τις πολιτικές στοχεύσεις.

 

«Δεν μπορεί να περιμένει κανείς από ηλικιωμένους σε μικρά χωριά να παραγγέλνουν τα φάρμακα τους από το ίντερνετ. Χρειαζόμαστε τα φαρμακεία στην πρώτη γραμμή της παροχής υπηρεσιών υγείας και τα χρειαζόμαστε παντού. Οι φαρμακοποιοί στη σημερινή Ε.Ε. είναι επαγγελματίες της υγείας, όχι έμποροι προϊόντων» κατέληξε ο κος Σχοινάς.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως


Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών: «Αφήστε μας να κάνουμε περισσότερα»
Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως
IQVIA: Οριακές αυξήσεις πωλήσεων στα φαρμακεία
Την περίοδο 4-10 Σεπτεμβρίου
7.000 επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού
Διοργανώθηκε από τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης