Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι φαρμακοποιοί σε οίκους ευγηρίας βελτιώνουν την υγεία των φιλοξενούμενων

28/2/2023 9:11:44 μμ
Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Leicester
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έρευνα που διεξήγε το Πανεπιστήμιο του Leicester σε συνεργασία με το NHS δείχνει ότι οι υπηρεσίες φαρμακοποιών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία των φιλοξενούμενων, ενώ μειώνουν το φόρτο εργασίας των γιατρών.

Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «διεύρυνση του ρόλου του φαρμακοποιού, ώστε να περιλαμβάνει τη συνταγογράφηση και συχνές επισκέψεις σε αυτές τις μονάδες, καθώς συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση των φαρμάκων και στην πρόληψη μελλοντικών βλαβών από τη χρήση τους».

Ειδικότερα, η έρευνα, που έχει δημοσιευτεί στο British Medical Journal, διήρκησε 6 χρόνια και μελέτησε 49 οίκους ευγηρίας στην Αγγλία, στη Σκοτία και στη Βόρεια Ιρλανδία, με ειδικά εκπαιδευμένους φαρμακοποιούς να αναλαμβάνουν τη διαχείριση και την ασφάλεια της φαρμακευτικής αγωγής των φιλοξενούμενων.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ερευνητών, οι φαρμακοποιοί πέτυχαν σημαντική μείωση των βλαβών που οφείλονται σε φάρμακα, ενώ έγιναν αποδεκτοί από τους γιατρούς (οι οποίοι απαλλάχθηκαν από την αξιολόγηση μεγάλου αριθμού επαναλαμβανόμενων συνταγών), από το υπόλοιπο προσωπικό και από τους ίδιους τους ηλικιωμένους.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι κάθε ένοικος αυτών των μονάδων φροντίδας λαμβάνει κατά μέσο όρο 8 ή περισσότερα διαφορετικά φάρμακα, ενώ σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση και σχετικούς οργανισμούς, η χρήση φαρμάκων θεωρείται ένας από τους βασικούς κινδύνους για την υγεία των ηλικιωμένων που ζουν σε οίκους ευγηρίας. Έρευνα έχει δείξει ότι το 70% των ηλικιωμένων αυτών υφίσταται προβλήματα από λάθη στη λήψη της αγωγής τους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πώς προσδιορίζεται η κερδοφορία και το κεφάλαιο κίνησης
Τι σημαίνει αυτό για τους φαρμακοποιούς






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου