Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι φαρμακοποιοί πρέπει να ενσωματωθούν πλήρως στις εθνικές στρατηγικές για τον εμβολιασμό

13/12/2018 2:24:41 μμ
Η PGEU τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών στα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε πρόσφατα μια σύσταση για ενισχυμένη συνεργασία των κρατών-μελών για τις ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με τον εμβολιασμό


Η PGEU, η Ένωση των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών, χαιρετίζει τη σύσταση αυτή ως βάση για τη βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού αλλά και για την αντιμετώπιση της διστακτικότητας απέναντι στα εμβόλια μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η PGEU δηλώνει ότι στηρίζει την απόφαση για διευκόλυνση της πρόσβασης σε υπηρεσίες εμβολιασμού, η οποία θα επιτευχθεί απλοποιώντας και διευρύνοντας τις ευκαιρίες για εμβολιασμό και αξιοποιώντας τους παρόχους που βρίσκονται στην κοινότητα.
Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους φαρμακοποιούς, η αξιοποίηση των παρόχων αντανακλά τις απαραίτητες βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν σχετικά με τη διαθεσιμότητα εμβολίων από τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι αποτελούν αποτελεσματικοί πάροχοι πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως γνωμοδότησε ομάδα εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα προγράμματα εμβολιασμού και τα συστήματα υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η γενική γραμματέας της PGEU, Ilaria Passarani, δήλωσε: "Οι φαρμακοποιοί είναι ένας από τους πιο προσβάσιμους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που βρίσκονται στην κοινότητα και πρέπει να ενσωματωθούν πλήρως στις εθνικές στρατηγικές για τον εμβολιασμό. Οι φαρμακοποιοί εντοπίζουν και υπενθυμίζουν στις ομάδες στόχους για εμβολιασμό, παρέχουν πληροφορίες και συμβουλές και αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο σε διάφορες εκστρατείες ευαισθητοποίησης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Χρησιμοποιούνται επίσης με επιτυχία ως σημεία πρόσβασης στην παροχή εμβολιασμού σε έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών της Ε.Ε."

Η ίδια ενημερώνει ότι "σήμερα οι πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν στα φαρμακεία σε 11 χώρες της Ε.Ε. και σε 6 από αυτές το εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί από τους ίδιους τους φαρμακοποιούς. Στις περισσότερες από αυτές τις χώρες, οι πολίτες μπορούν να κάνουν όχι μόνο το αντιγριπικό αλλά και άλλα εμβόλια, όπως αυτά κατά του πνευμονιοκόκκου, του έρπητα ζωστήρα, του HPV και εμβόλια ταξιδίων". 

Διευκρινίζει όμως ότι "οι φαρμακοποιοί που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες, πρέπει πάντα να ακολουθούν πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα".

Καταλήγει λοιπόν πώς "οι φαρμακοποιοί μπορούν να βελτιώσουν την πρόσβαση στα εμβόλια και την ενημέρωση των πολιτών. Για να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και να συμβάλει στην αντιμετώπιση της αμφισβήτησης απέναντι στα εμβόλια, είναι σημαντικό να γίνει καλύτερη χρήση των υπηρεσιών εμβολιασμού που παρέχονται από τους φαρμακοποιούς, ως αναπόσπαστο μέρος των εθνικών προγραμμάτων εμβολιασμού".
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi