Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι φαρμακοποιοί οχυρώνονται ενεργειακά

10/5/2022 9:05:15 πμ
Μέσω των συνεταιρισμών δημιουργούν τις δικές τους ενεργειακές κοινότητες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Υπογράφηκε την Παρασκευή μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΟΣΦΕ και της Electra Energy Cooperative, το οποίο θα επιτρέψει στους Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών να λάβουν συμβουλευτική στήριξη και να κάνουν τα πρώτα βήματα για να δημιουργήσουν μια ενεργειακή κοινότητα με τα μέλη τους, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο την επαγγελματική αλλά και την οικιακή οικονομία για περισσότερα από 20 χρόνια. Πιο απλά, όσοι Συνεταιρισμοί πάρουν αυτήν την πρωτοβουλία για τα μέλη τους θα καλύψουν την ηλεκτροδότηση των φαρμακείων αλλά και των οικίων τους.


Η Electra Energy Cooperative αποτελείται από αστικούς συνεταιρισμούς φυσικών ή νομικών προσώπων που υποστηρίζουν τη μετάβαση σε ένα αποκεντρωμένο, αποδοτικό και βιώσιμο ενεργειακό σύστημα με πυρήνα τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.


Όπως αποκάλυψε στο f.daily και στην Αναστασία Σαράφη, ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ, Βασίλης Μπιρλιράκης, «ήδη υπάρχει ένας πρώτος πυρήνας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών που ενδιαφέρονται και θα κάνουν τα πρώτα βήματα».

«Η απόσβεση τέτοιων επενδύσεων με τις σημερινές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος είναι 3-4 έτη περίπου. Η δέσμευση -το συμβόλαιο που θα υπογραφεί με το κράτος- είναι για 25 χρόνια, άρα τα υπόλοιπα θα είναι προς όφελος της οικιακής οικονομίας. Η επένδυση κυμαίνεται (ανάλογα με την κατανάλωση φυσικά) μεταξύ 1000-2000 ευρώ», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση της ΟΣΦΕ σε συνεργασία με την Electra Energy Coop (στο πλαίσιο του προγράμματος #sccale203050) διοργάνωσε μια ενημερωτική εκδήλωση για τις ενεργειακές κοινότητες, κατά την οποία αναδείχθηκαν τα πολλαπλά οφέλη για τα μέλη, τις οικογένειες και τους εργαζόμενους των ΣΥ.ΦΑ. στην αντιμετώπιση των κοινών οικονομικών αναγκών.

Επιπλέον, πριν από περίπου ένα μήνα, η ΟΣΦΕ είχε διοργανώσει ένα διαδικτυακό σεμινάριο με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Φωτοβολταϊκών με στόχο την ενημέρωση των Συνεταιρισμών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, ως μια επιπλέον λύση για μεγαλύτερη οικονομία στο ρεύμα. Τώρα πάει ένα βήμα παραπέρα, στηρίζοντας πρακτικά τα συνεταιρισμένα φαρμακεία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου, τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Νομού Έβρου και του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο