Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι φαρμακοποιοί να συμπεριληφθούν στη διαμόρφωση των ψηφιακών πολιτικών για την υγεία

25/2/2019 5:22:26 μμ
Δηλώσεις από τη γ.γ. της PGEU, Ilaria Passarani
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα μεγάλα δεδομένα (big data) και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) διαδραματίζουν καίριο ρόλο στο μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρώπη.


Για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη τους, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα της Ένωσης Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU) Ilaria Passarani, είναι απαραίτητο να συμπεριληφθούν οι κοινοτικοί φαρμακοποιοί –ως έμπειροι χρήστες ψηφιακών εργαλείων υγείας– στη διαμόρφωση των ψηφιακών πολιτικών σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και στην ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών και μεθόδων για την κοινή χρήση των big data.


Η Passarani επισημαίνει ακόμα ότι «είναι σημαντικό να διευκολυνθεί η παραγωγή big data για την υγεία, με τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών φακέλων υγείας με τα συστήματα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης» και ζητά να επιτραπεί στους φαρμακοποιούς να επικαιροποιούν ηλεκτρονικούς φακέλους υγείας, εάν χρειαστεί, για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων σχετικά με τη φαρμακευτική αγωγή και την ασφάλεια των ασθενών.


Όσο για την ΑI, η Passarani δήλωσε πως «θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών υγείας που εξυπηρετούν τους ίδιους ασθενείς».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την υπεύθυνη αξιοποίηση της ΑΙ & την ψηφιακή εγγραμματοσύνη στην υγεία
Μετά από συγκέντρωση απόψεων από φαρμακοποιούς και κοινό






Σχετικά άρθρα

Ισχυρότερη συμπληρωματική σύνταξη για τους φαρμακοποιούς
Μέσω νέου νόμου που αφορά το ΤΕΑ
301 χρόνια συνεχούς λειτουργίας για ένα μοναδικό φαρμακείο
Το Farmacia Jimeno χαρακτηρίζεται ως σύμβολο της ισπανικής φαρμακολογίας
Στα μέσα Αυγούστου η εξόφληση των συνταγών παχυσαρκίας
Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας στον ΠΦΣ
Πορτογαλία: Φαρμακεία συμμετέχουν επίσημα στη διαχείριση έκτακτων αναγκών
Εντάσσονται στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας