Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι φαρμακοποιοί μπορούν να στηρίζουν κακοποιημένες γυναίκες

20/10/2023 1:42:34 πμ
Συστάσεις και σχετικό «Οδηγό» παρέχει ο Φ.Σ. Κορινθίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φ.Σ. Κορινθίας συνεχίζει την προσπάθεια στήριξης γυναικών που υφίστανται σωματική ή ψυχολογική κακοποίηση, ενθαρρύνοντας τους φαρμακοποιούς-μέλη του να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στο θέμα.


Στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ. πρόσφερε μια συμβολική χρηματική δωρεά στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας και διέθεσε στους φαρμακοποιούς ένα χρήσιμο βιβλίο-οδηγό του Δικτύου που εξηγεί τι είναι η κακοποίηση και τι μορφές μπορεί να λάβει.

Με τίτλο: «Οδηγός Απόδρασης από μια βίαιη σχέση», το βιβλίο επίσης καθοδηγεί μια γυναίκα σε κακοποιητική σχέση να οργανώσει το δικό της σχέδιο απόδρασης.Υπενθυμίζεται ότι ο Φ.Σ. Κορινθίας είχε συμπεριλάβει στη θεματολογία του πρόσφατου Συνεδρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το στρογγυλό τραπέζι «Το Φαρμακείο ως σημείο ευαισθητοποίησης κατά της βίας».


Συντονίστρια και εισηγήτρια ήταν η Ελένη Στελλάτου, φαρμακοποιός και συγγραφέας-μέλος του Δικτύου γυναικών συγγραφέων κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών «η Φωνή της», η οποία αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Μάσκα-19 εν μέσω πανδημίας και μίλησε για αντίστοιχα προγράμματα που εφαρμόστηκαν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πολλά από τα οποία συνεχίζονται και σήμερα ή προϋπήρχαν της πανδημίας. Επίσης συνέστησε στους φαρμακοποιούς να μελετήσουν τον Οδηγό, να το θέτουν υπόψιν των επισκεπτών του φαρμακείου αλλά και να το διαθέτουν σε όποια γυναίκα ενδιαφερθεί (διατίθενται επιπλέον αντίτυπα).


«Θα έχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε πώς μπορεί να μετεξελιχθεί το πρόγραμμα Μάσκα-19 ώστε να διαδραματίσει κάποια στιγμή το ελληνικό φαρμακείο έναν μικρό αλλά ουσιαστικό ρόλο, στα πρότυπα καλών πρακτικών άλλων ευρωπαϊκών κρατών, να γίνει δηλαδή ένας χώρος ανακατεύθυνσης των θυμάτων προς τους κατάλληλους φορείς και ευαισθητοποίησης για το ευρύ κοινό, επικυρώνοντας με έναν ακόμη τρόπο την άυλη αξία του και τον ιδιαίτερο κοινωνικό του ρόλο», κατέληξε η Ελ. Στελλάτου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έρευνα από το «'Αλμα Ζωής» και το LabHTA






Σχετικά άρθρα

Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου