Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι φαρμακοποιοί είναι σταθερά ανάμεσα στους 5 πιο αξιόπιστους επαγγελματίες

29/3/2021 12:21:15 μμ
Η εμπιστοσύνη είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιών, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Σεπτεμβρίου, αποκάλυψε χθες η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) και αφορά την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι μέσα σε ένα αυξανόμενο κλίμα δυσπιστίας του κοινού απέναντι στις ηγεσίες της κοινωνίας και στις πηγές πληροφόρησης, η εμπιστοσύνη που εξακολουθεί να εμπνέει ο φαρμακοποιός είναι πιο σημαντική από ποτέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φαρμακοποιοί συγκαταλέγονται σταθερά μεταξύ των πέντε πιο αξιόπιστων επαγγελματιών σε πολλές εθνικές έρευνες, μαζί με τους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα δε με πρόσφατη μελέτη, οι επιστήμονες αναδείχθηκαν ως οι πιο αξιόπιστοι άνθρωποι στον κόσμο.

Τα χαρακτηριστικά όμως των εκπαιδευτικών και των επιστημόνων συνοψίζονται στο επάγγελμα του φαρμακοποιού: «Φαρμακοποιοί, εκπαιδευτικοί και επιστήμονες - αυτό είναι το επάγγελμά μας στο φαρμακείο», δήλωσε ο πρόεδρος της FIP Dominique Jordan και συνεχίζει:

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μια αξιοσημείωτη σχέση μεταξύ της εμπιστοσύνης που αισθάνεται ο ασθενής για τους επαγγελματίες υγείας και της έκβασης της κατάστασής του. Το φαρμακείο έχει δημιουργήσει ένα "αποθεματικό εμπιστοσύνης", καθώς εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει φροντίδα, γνώσεις και εμπειρία, ακολουθώντας με συνέπεια άριστες πρακτικές. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την εμπιστοσύνη αντιμετωπίζοντας τους αντιεμβολιαστές και βελτιώνοντας την υγεία της κοινωνίας γενικά. Καλώ όλους τους συναδέλφους μου σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στη φετινή εκστρατεία για την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού και να διαδώσουν αυτά τα σημαντικά μηνύματα». 

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό της φετινής εκστρατείας είναι διαθέσιμα εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας
Ανακοινώσεις στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας»






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Θ. Κουτσούκης: «Μας έδωσαν τα εμβόλια Covid-19 που δεν αφορούν κανέναν πλέον»
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας