Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι φαρμακοποιοί δεν κινδυνεύουν από τη νόσο Covid-19;

11/1/2021 5:38:43 μμ
Έντονες διαμαρτυρίες των φαρμακοποιών για τον αποκλεισμό τους από τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξαν για τους φαρμακοποιούς οι δηλώσεις (8/1/2021) του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, σύμφωνα με τις οποίες οι φαρμακοποιοί δεν περιλαμβάνονται στους υγειονομικούς που θα εμβολιαστούν κατά της COVID-19 στην πρώτη φάση. 

Σύσσωμος ο κλάδος των φαρμακοποιών αντέδρασε σε αυτήν την «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτήρισε, «μη ένταξη στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό», τονίζοντας ότι υπάρχουν εξίσου σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία τους, όπως και για τους υπόλοιπους υγειονομικούς, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο ΦΣΑ. 

Την ίδια στιγμή, σε ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνουν «βαθύτατα προσβεβλημένοι», επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες «δεν προάγουν τη συνεργασία Πολιτείας και φαρμακοποιών σε θέματα Δημόσιας Υγείας». «Αναμένουμε, λοιπόν, από την Πολιτεία να μας προστατεύσει, όπως οφείλει» και υπενθυμίζουν στον Πρωθυπουργό της χώρας ότι:
  • Οι φαρμακοποιοί είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν τα φαρμακεία τους 24 ώρες το 24ωρο, για να εξυπηρετούν τους ασθενείς συμπολίτες τους, σε μια περίοδο με άγνωστη και αβέβαιη έκβαση.
  • Όσο η πανδημία συνεχίζεται, το ποσοστό των πασχόντων από την COVID-19 που επισκέπτονται τα φαρμακεία αυξάνεται. Βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της νόσου και ήδη μετροούν απώλειες μεταξύ των συναδέλφων τους.
  • Διέθεσαν τις αποθήκες του συνεταιρισμού για την ασφαλή φύλαξη και διανομή των εμβολίων.
  • Αξιοποιώντας τη στενή σχέση με τους ασθενείς, συμβάλλουν καθημερινά στην ενημέρωσή τους για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και στην εγγραφής των ηλικιωμένων στις λίστες των εμβολίων.

ΠΦΣ: ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απ. Βαλτάς, με την ηγεσία του υπ. Υγείας, έθεσε και το θέμα της προτεραιότητας των φαρμακοποιών στον εμβολιασμό και πήρε τη διαβεβαίωση ότι οι φαρμακοποιοί εξαρχής ήταν στην προτεραιότητα του υπουργείου και εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο