Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι φαρμακοποιοί ανά την Ελλάδα στηρίζουν τους τραυματίες στα Τέμπη

3/3/2023 1:03:39 πμ
Συγκλονιστικές στιγμές αλληλεγγύης στα Κέντρα Αιμοδοσίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε μια χώρα όπου εδώ και χρόνια δεν μπορεί ποτέ να είναι αυτάρκης σε φιάλες αίματος και πολύ συχνά γίνονται εκκλήσεις για μερικές μονάδες ακόμη και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μόνο θαυμασμό προκαλεί η μεγαλοψυχία του κόσμου, ο οποίος παραμένει σε ατελείωτες ουρές για να αιμοδοτήσει για τους τραυματίες του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Στο εθνικό πένθος αλληλέγγυοι είναι και οι φαρμακοποιοί ανά την Ελλάδα οι οποίοι συμμετέχουν στις κατά τόπους αιμοδοσίες προκειμένου να υπάρχει επάρκεια για την κάλυψη των νοσοκομείων όπου έχουν μεταφερθεί τα θύματα.

Με ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ τονίζει πως «συγκλονισμένοι από το μέγεθος της τραγωδίας μπροστά στον ανείπωτο πόνο των οικογενειών των θυμάτων και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι τραυματίες, το ελάχιστο που μπορούμε να συνεισφέρουμε είναι η συμμετοχή μας σε εθελοντικές αιμοδοσίες που οργανώνονται σε κάθε πόλη από Φορείς, Συλλόγους και εθελοντικές ομάδες. Ο ΠΦΣ καλεί τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους ανά τη χώρα να στηρίξουν ανάλογες δράσεις, προτρέποντας τα μέλη τους να συμμετέχουν».

ΦΣΘ: Προσφορά μονάδων αίματος για τους τραυματίες της τραγωδίας

Στην προσφορά μονάδων αίματος από την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου που λειτουργεί στο νοσοκομείο «'Aγιος Παύλος» προχώρησε και ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες για αίμα για τους τραυματίες της ασύλληπτης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας. Επιπλέον τα μέλη του ΦΣΘ που επιθυμούν να αιμοδοτήσουν ατομικά και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αίματος, μπορούν να προσέρχονται σε οποιοδήποτε νοσοκομείο χρησιμοποιώντας τον κωδικό 10313 που αντιστοιχεί στην Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου. Ο ΦΣΘ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Δήμος Αθηναίων: Συγκλονιστική ανταπόκριση των Αθηναίων

Χθες λίγες μόνο ώρες μετά τα τραγικά γεγονότα, οι Αθηναίοι σχημάτισαν ουρές έξω από το νοσοκομείο Ελπίς, ενώ εκτάκτως αργά το βράδυ άνοιξε και η αιμοδοσία του Κοργιαλένειου Νοσοκομείου για να εξυπηρετήσει τον κόσμο. Η προσφορά συνεχίστηκε και σήμερα στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου.

ΕΚΠΑ: Η Ιατρική Σχολή καλεί προσωπικό και φοιτητές να αιμοδοτήσουν

Το προσωπικό και οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετέχουν στην αιμοδοσία μπορούν να απευθυνθούν στα: Λαϊκό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (08:30-16:00), Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (08:00-15:00), Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (τηλ. ραντεβού 2107286301, 2107286324).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη οικονομική άνθηση με υψηλούς τζίρους και χιλιάδες νέα σκευάσματα
Για τα εκπαιδευτικά της προγράμματα χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς






Σχετικά άρθρα

Στο +1% συγκρατήθηκε ο τζίρος για τα οnline φαρμακεία το 1ο εξάμηνο του 2024
Η μέση έκπτωση προϊόντων ήταν 38% επί της ΠΛΤ πώλησης
Υπογράφτηκε η σύμβαση ΗΔΙΚΑ-ΠΦΣ
Ορίζει ότι μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες δράσεις δημόσιας υγείας
Φαρμακεία: 500 χιλιάδες επισκέψεις κάθε μέρα για προϊόντα self-care
Μεγάλη οικονομική άνθηση με υψηλούς τζίρους και χιλιάδες νέα σκευάσματα