Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Οι φαρμακευτικές εταιρείες αποκτούν πρόσβαση σε δεδομένα πραγματικού χρόνου για τις πωλήσεις φαρμακείων

7/6/2023 9:08:55 μμ
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Convert Group
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Convert Group ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες του κλάδου Φαρμάκων και Παραφαρμάκων έχουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα πρόσβαση σε δεδομένα φυσικού και ηλεκτρονικού φαρμακείου, μέσω της πλατφόρμας eRetail Audit Suite. 

Η πρόσβαση γίνεται σε πραγματικό χρόνο και αποτυπώνονται δεδομένα έως και 2 ημερών πριν από την τρέχουσα ημερομηνία. Μέσω του διαμοιρασμού των δεδομένων τους, τα ελληνικά φαρμακεία -που έχουν ταυτόχρονα φυσική και online παρουσία- ενδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους προμηθευτές τους και βελτιώνουν την ακρίβεια και την ταχύτητα της πληροφορίας που φτάνει σε αυτούς, δημιουργώντας ευκαιρίες αμοιβαίας ανάπτυξης, πάντα προς όφελος του ασθενή και καταναλωτή.

Τα δεδομένα που προσφέρονται στο φαρμακευτικό κλάδο της Ελλάδας περιλαμβάνουν:
  • Λιανικές πωλήσεις στο φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο (τζίρος, παραγγελίες, τεμάχια, μέση τιμή).
  • Στοιχεία 24 μηνών.
  • Ανάλυση καλαθιού και συσχέτιση φαρμάκων/προϊόντων.
  • Αξιοποίηση online αναζήτησης των καταναλωτών ανά κατηγορία και κωδικό.
  • Ε-visibility και e-merchandising κωδικών.
  • Ανάλυση του ταξιδιού του online επισκέπτη.
  • Απόδοση ενεργειών marketing.
Ο διαμοιρασμός των παραπάνω δεδομένων γίνεται μέσω εμπορικής συμφωνίας με πρόσθετο έσοδο για τον Έλληνα φαρμακοποιό, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται υποστήριξη στις φαρμακευτικές και παραφαρμακευτικές εταιρείες από τη -δοκιμασμένη σε 21 χώρες- εξειδικευμένη ομάδα της Convert Group.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Να προωθηθεί ως εργαλείο υποστήριξης και όχι ως υποκατάστατο των φαρμακοποιών






Σχετικά άρθρα

Νέος Πρόεδρος του ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ ο Παύλος Μπουζιάνης
Το νέο Δ.Σ. έχει έτοιμο σχέδιο για την επόμενη ημέρα
Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Στο πλευρό της νέας γενιάς που διαπρέπει στην εκπαιδευτική ρομποτική
Στηρίζει την ομάδα Moving Minds στο μεγάλο της ταξίδι προς τον παγκόσμιο τελικό FIRST LEGO League στο Σίδνεϋ
K. Patel (Roche Hellas): Η Ελλάδα σημείο αναφοράς για επενδύσεις στις βιοεπιστήμες
Οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν επενδύσει 246 εκατ. ευρώ σε Ε&Α κ.ά.