Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι φαρμακαποθηκάριοι προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά της νέας λίστας φαρμάκων

16/12/2015 12:34:28 μμ
Έντονες διαμαρτυρίες των μελών του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκών με αφορμή τις νέες τιμές των φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Την τακτική που ακολουθεί το υπουργείο Υγείας στο θέμα των φαρμάκων κατήγγειλαν τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκών σε συνέντεξη που παραχώρησαν σήμερα.

Το πρόβλημα του κλάδου εστιάζεται στο γεγονός ότι οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει μέσα σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα να υιοθετήσουν τις νέες μειωμένες τιμές των φαρμάκων, τη στιγμή όμως που διαθέτουν στοκ με φάρμακα με υψηλότερες τιμές από το προηγούμενο διάστημα.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης Γ.Γ. του Συλλόγου δήλωσε πως ο κλάδος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ώστε να ακυρωθεί άμεσα η εφαρμογή της νέας λίστας τιμών φαρμάκων.
Και αυτό διότι όπως εξήγησε, ο υπουργός Υγείας την τελευταία στιγμή άλλαξε το χρόνο προσαρμογής σε 20 ημέρες.

Όμως στην πράξη ο κλάδος έχει μόλις 9 μέρες στη διάθεσή του λόγω και των εορτών. «Από τις 18 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να τιμολογούν τα εργοστάσια με τις νέες τιμές κι εμείς θα πρέπει στις 4 Ιανουαρίου να τις εφαρμόσουμε. Ουσιαστικά έχουμε 9 μέρες στη διάθεσή μας να διώξουμε το στοκ που έχουμε και έχουμε αποκτήσει σε υψηλότερες τιμές» επεσήμανε ο κ.Σκυλακάκης.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκών έκαναν λόγο για κάθετη μείωση του κέρδους τα τελευταία 5 χρόνια με συνέπεια να κινδυνεύουν άμεσα οι θέσεις εργασίας.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες
Δημιουργείται ένας νέος ελληνικός όμιλος φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Αναταράξεις στη φαρμακευτική αγορά από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες
Σε εκκρεμότητα η εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών