Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Οι εφαρμογές υγείας αλλάζουν το τοπίο στην καρδιαγγειακή υγεία

24/4/2025 4:54:05 μμ
Έχουν όμως και περιορισμούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


'Aρθρο στο επιστημονικό έντυπο Circulation αναδεικνύει πώς οι εφαρμογές κινητών συσκευών που βοηθούν τους χρήστες να θέτουν στόχους σχετικά με την άσκηση, τη διατροφή, τη διακοπή καπνίσματος και τη βελτίωση του ύπνου, βελτιώνουν τα αποτελέσματα για την καρδιαγγειακή υγεία, ενώ είναι προσβάσιμες σε περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταγραφές των ερευνητών που υπογράφουν το άρθρο, οι ψηφιακές αυτές λύσεις έχουν περιορισμούς που αν ξεπεραστούν θα μπορούσαν να επεκτείνουν το «αποτύπωμά» τους στην υγεία. 


Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι εφαρμογές που καταγράφουν τη φυσική δραστηριότητα είναι κυρίως αποτελεσματικές σε άτομα υψηλότερου κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου, τονίζοντας ότι απαιτούνται παρεμβάσεις κατάλληλες για κοινωνίες με λιγότερους πόρους.


Όσο για τις εφαρμογές που αφορούν τη διατροφή, τα στοιχεία δείχνουν ότι βελτιώνουν τη διαχείριση του βάρους και των καρδιομεταβολικών παθήσεων βραχυπρόθεσμα αλλά είναι λίγα τα δεδομένα για τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.


Επίσης σημειώνεται ότι τα προγράμματα διακοπής καπνίσματος είναι πιο αποτελεσματικά όταν ακολουθούν προσεγγίσεις παιχνιδιών (π.χ. κουίζ, πόντους επιβράβευσης κ.ά.).


Τέλος οι εφαρμογές που βελτιώνουν τον ύπνο και βασίζουν τις μετρήσεις τους για τα επίπεδα οξυγόνου και τον καρδιακό ρυθμό στην απορρόφηση του φωτός από το σώμα, δεν λαμβάνουν υπόψη τις φυλετικές ομάδες με σκούρο χρώμα δέρματος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσίασε τον ρόλο των φαρμακοποιών στην ενσωμάτωση της ΤΝ
Συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό






Σχετικά άρθρα

Πνευμονιόκοκκος: Ο εχθρός των πνευμόνων και το εμβόλιο που σώζει ζωές
Γράφει η Δρ. Σταματούλα Τσικρικά, Πρόεδρος Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, Γραμματέας/Treasurer UEMS Πνευμονολογίας
Πρόοδος και ανισότητες στην εμβολιαστική κάλυψη έναντι του HPV στην Ελλάδα
Η πλήρης κάλυψη υπολείπεται του στόχου του Π.Ο.Υ. σύμφωνα με έρευνα του Vaccine
Νέα προκλινικά δεδομένα για την THC
Θετική επίδραση σε συμπτώματα του HIV και της αντιρετροϊκής θεραπείας
ΕΟΔΥ: Μειωμένα τα κρούσματα γρίπης στην 3η εβδομάδα Ιανουαρίου
Παραμένουν όμως σε υψηλά επίπεδα