Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Οι δύο πρώτες μεγάλες συμφωνίες φαρμακευτικών για το 2019

8/1/2019 10:01:43 πμ
Η Bristol-Myers Squibb και η Eli Lilly ξεκινούν δυναμικά τη νέα χρονιά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δυναμικά ξεκίνησε το 2019 για μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες με δύο συμφωνίες δισεκατομμυρίων που αφορούσαν μάλιστα ογκολογικά φάρμακα και νέες καινοτόμες θεραπείες.


Η Bristol-Myers Squibb (BMS) ανακοίνωσε στις 2 Ιανουαρίου τη μεγάλη συμφωνία της με τη Celgene, αξίας 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Η BMS εξαγοράζει τη Celgene στοχεύοντας να δημιουργηθεί μια κοινοπραξία που θα αναδειχθεί σε νούμερο 1 παίκτη στην αγορά των ογκολογικών φαρμάκων, ενώ θα κατέχει και υψηλότατες θέσεις στις αγορές των καρδιαγγειακών, ανοσολογικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.


Ο Giovanni Caforio, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BMS, δήλωσε ότι με την εξαγορά αυτή η εταιρεία θα επωφεληθεί από ένα πολύ διευρυμένο χαρτοφυλάκιο και από 6 νέα προϊόντα που θα βγουν άμεσα στην αγορά, στα οποία περιλαμβάνονται μια καινοτόμα CAR-T θεραπεία για το πολλαπλό μυέλωμα, το ozanimod για τη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης, το luspatercept για τη β-θαλασσαιμία κ.ά.


Η δεύτερη συμφωνία της χρονιάς έγινε από τη Eli Lilly, η οποία ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει τη βιομηχανία ογκολογικών φαρμάκων Loxo Oncology, για 8 δισ. δολάρια. Η Lilly έτσι αποκτά έναν αναστολέα TRK, το πρώτο φάρμακο με έγκριση από τον FDA που στοχεύει τους όγκους σύμφωνα με τις γενετικές ανωμαλίες και όχι με το πού βρίσκεται ο όγκος μέσα στο σώμα, καθώς και άλλες καινοτόμες αντικαρκινικές θεραπείες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος






Σχετικά άρθρα

Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί