Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Οι δύο πρώτες μεγάλες συμφωνίες φαρμακευτικών για το 2019

8/1/2019 10:01:43 πμ
Η Bristol-Myers Squibb και η Eli Lilly ξεκινούν δυναμικά τη νέα χρονιά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δυναμικά ξεκίνησε το 2019 για μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες με δύο συμφωνίες δισεκατομμυρίων που αφορούσαν μάλιστα ογκολογικά φάρμακα και νέες καινοτόμες θεραπείες.


Η Bristol-Myers Squibb (BMS) ανακοίνωσε στις 2 Ιανουαρίου τη μεγάλη συμφωνία της με τη Celgene, αξίας 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Η BMS εξαγοράζει τη Celgene στοχεύοντας να δημιουργηθεί μια κοινοπραξία που θα αναδειχθεί σε νούμερο 1 παίκτη στην αγορά των ογκολογικών φαρμάκων, ενώ θα κατέχει και υψηλότατες θέσεις στις αγορές των καρδιαγγειακών, ανοσολογικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.


Ο Giovanni Caforio, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BMS, δήλωσε ότι με την εξαγορά αυτή η εταιρεία θα επωφεληθεί από ένα πολύ διευρυμένο χαρτοφυλάκιο και από 6 νέα προϊόντα που θα βγουν άμεσα στην αγορά, στα οποία περιλαμβάνονται μια καινοτόμα CAR-T θεραπεία για το πολλαπλό μυέλωμα, το ozanimod για τη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης, το luspatercept για τη β-θαλασσαιμία κ.ά.


Η δεύτερη συμφωνία της χρονιάς έγινε από τη Eli Lilly, η οποία ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει τη βιομηχανία ογκολογικών φαρμάκων Loxo Oncology, για 8 δισ. δολάρια. Η Lilly έτσι αποκτά έναν αναστολέα TRK, το πρώτο φάρμακο με έγκριση από τον FDA που στοχεύει τους όγκους σύμφωνα με τις γενετικές ανωμαλίες και όχι με το πού βρίσκεται ο όγκος μέσα στο σώμα, καθώς και άλλες καινοτόμες αντικαρκινικές θεραπείες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε διαρκή έρευνα ο οργανισμός φαρμάκων και η αστυνομία
Για την εφαρμογή της Οδηγίας Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων






Σχετικά άρθρα

Angelini Pharma: Στρατηγική συνεργασία με τη Quiver Bioscience
Για καινοτόμες θεραπείες έναντι γενετικών επιληψιών
Νέα 360° καμπάνια για το Trebon Ν
Από τη Uni-Pharma και τη Foss Productions
Karabinis Group SA: Σύσταση νέου εταιρικού σχήματος
Στόχος η ενιαία κατεύθυνση και η μακροπρόθεσμη σταθερότητα
Στρατηγική σύμπραξη Δυναμικής Φαρμακαποθήκης με την Profarm
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού