Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Οι δράσεις του ΕΦΕΧ για την προαγωγή των πλεονεκτημάτων της Αυτοφροντίδας

26/6/2023 1:46:33 πμ
Παρουσιάστηκαν στη Γ.Σ. του Συνδέσμου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το όραμα, οι στόχοι και οι δράσεις του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) για την προαγωγή των πλεονεκτημάτων της Αυτοφροντίδας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης, ενώ ανακοινώθηκαν οι στοχευμένες δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Αφορούν τους εξής άξονες:

1. Επικοινωνία του νέου στρατηγικού πλάνου του ΕΦΕΧ που έχει ως στόχο να οδηγήσει την «επόμενη ημέρα» της Αυτοφροντίδας στην Ελλάδα, και συμπεριλαμβάνει τη συνεργασία του Συνδέσμου με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (Αρχές Υγείας, Φαρμακοποιούς και Φαρμακοβιομηχανία).

2. Θεσμοθέτηση του όρου «Αυτοφροντίδα» όπως αυτός ορίζεται τόσο από τον Π.Ο.Υ. και την Ε.Ε., όσο και από τον ΕΦΕΧ.

3. Συνεργασία με την κοινότητα των φαρμακοποιών για την εκπαίδευσή τους πάνω στην παροχή υπηρεσιών Αυτοφροντίδας στο φαρμακείο.

4. Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος με αντικείμενο την Αυτοφροντίδα, το οποίο απευθύνεται στα στελέχη φαρμακευτικών οργανισμών, καθώς και την αναζήτηση πιθανών συνεργασιών.

5. Συνέχιση υλοποίησης των πρωτοβουλιών ενημέρωσης του κοινού για την υιοθέτηση υπεύθυνων συμπεριφορών Αυτοφροντίδας, όπως η εκστρατεία «Με Φροντίζω Καλά».

6. Ψήφιση του αναθεωρημένου Κώδικα Δεοντολογίας και Αυτορρύθμισης του ΕΦΕΧ και επικοινωνία του προς το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ), με στόχο τον εξορθολογισμό των προβλημάτων που παρουσιάζονται στο τομέα της διαφημιστικής προβολής προϊόντων Αυτοφροντίδας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)