Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι βοηθοί φαρμακείου εξοικονομούν έως και 90 χιλιάδες δολάρια

14/10/2021 3:21:50 μμ
Αίτημα να αναγνωριστούν περισσότερο οι ικανότητες και η αξία τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σημαντικά δείχνουν να είναι τα οικονομικά οφέλη που αποκομίζει ο φαρμακοποιός από το βοηθό του στο φαρμακείο, σύμφωνα με μια πρόσφατη συστηματική ανασκόπηση, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύει το αμερικανικό περιοδικό Pharmacy Times.

Ειδικότερα, η έρευνα έδειξε ότι καταρτισμένοι βοηθοί (technicians, όπως λέγονται στις ΗΠΑ) που έχουν διευρύνει το πεδίο δραστηριοτήτων τους μέσα στο φαρμακείο (δηλ. αναλαμβάνουν τον έλεγχο των χορηγούμενων φαρμάκων, τη λήψη ιστορικού, τη διαχείριση του στοκ κ.ά.) μπορεί να εξοικονομούν για το φαρμακοποιό στις ΗΠΑ έως και 90 χιλιάδες δολάρια ετησίως.

Πέρα από αυτό, η διευρυμένη πρακτική των βοηθών προσφέρει στο φαρμακοποιό περισσότερο και πιο ποιοτικό χρόνο να διαθέσει στη φαρμακευτική φροντίδα των ασθενών - πελατών του.

Κατά συνέπεια οι βοηθοί, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ικανότητές τους και να στηρίξουν το φαρμακοποιό στην απαιτητική καθημερινότητά του, αναδεικνύονται σε ένα «πλεονέκτημα» που δεν αξιοποιείται πλήρως, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ωστόσο σε μια άλλη έρευνα του 2020 που έγινε διαδικτυακά σε φαρμακοποιούς της κοινότητας, έδειξε ότι η εμπιστοσύνη των φαρμακοποιών απέναντι στην εξέλιξη των βοηθών φαρμακείων και στη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων τους δεν είναι η αναμενόμενη και ότι υπάρχουν εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

Έχει πολλάκις ειπωθεί ότι η ανάπτυξη της φαρμακευτικής πρακτικής στο επίπεδο που είναι σήμερα δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τους βοηθούς φαρμακείου, οι οποίοι αντίστοιχα ανέλαβαν περισσότερες ευθύνες. Το άρθρο καλεί λοιπόν τους φαρμακοποιούς -οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε σύγκριση με τους βοηθούς σε συλλόγους, φορείς και συμβούλια- να επιχειρηματολογούν υπέρ των βοηθών και της ανάγκης για την εξέλιξή τους αλλά και να αναγνωρίζουν την αξία τους μέσα στο φαρμακείο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο