Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Οι βαριά ασθενείς ζουν με την αγωνία να βρουν φάρμακα

30/5/2012
Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται καθημερινά οι ογκολογικοί ασθενείς, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους. Όπως κατήγγειλε την Τρίτη 29/5 η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών «ΚΕΦΙ», Ζωή Γραμματόγλου, οι ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία είναι καθημερινό φαινόμενο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται καθημερινά οι ογκολογικοί ασθενείς, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους.


Όπως κατήγγειλε την Τρίτη 29/5 η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών «ΚΕΦΙ», Ζωή Γραμματόγλου, οι ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία είναι καθημερινό φαινόμενο. «Το πρόβλημα εντοπίζεται πλέον και στο νοσοκομείο ''Άγιος Σάββας"», δήλωσε.


Μεταξύ των φαρμάκων που εμφανίζουν έλλειψη συγκαταλέγονται και δύο πολύ σημαντικά φάρμακα, το ένα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και το άλλο για τον καρκίνο του μαστού.


Την ίδια στιγμή, η λίστα αναμονής στα νοσοκομεία για ακτινοθεραπεία ξεπερνά το εξάμηνο. «Πρόβλημα με τις ακτινοβολίες πάντα υπήρχε. Δεν είναι αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης. Αλλά τον τελευταίο χρόνο έχει επιδεινωθεί», ανέφερε η κυρία Γραμματόγλου.


Όπως είπε, τα μηχανήματα στα δημόσια νοσοκομεία δεν δουλεύουν μετά τις 5 το απόγευμα, όταν στον ιδιωτικό τομέα λειτουργούν μέχρι το βράδυ. «Εκεί καταφεύγουν πολλοί ογκολογικοί ασθενείς. Στα ιδιωτικά νοσοκομεία όμως πρέπει να πληρώσουν συμμετοχή 15%, που σημαίνει έως και 1.000 ευρώ για 20-25 ακτινοβολίες», πρόσθεσε.


Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος ΚΕΦΙ ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο.


Πηγή: http://www.tovima.gr (29/5/2012)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έρχονται και νέες αυξήσεις στις τιμές των φθηνών φαρμάκων, σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη






Σχετικά άρθρα

Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.: Εγκληματικός ο νέος ΕΚΠΥ για τα άτομα με διαβήτη
Ζητά την άμεση αλλαγή του σχετικού ΦΕΚ
Kavita Patel: Αναδυόμενες ευκαιρίες για τα συστήματα υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη
H Διευθύνουσα Σύμβουλος της Roche Hellas A.E. στο 3ο EU Access Forum 2025
Ελλάδα: Το 15,6% των αξονικών είναι ακατάλληλες!
Εκστρατεία Ενημέρωσης ξεκινά η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία
Νέα λίστα με ελλειπτικά φάρμακα
Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΕΟΦ