Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή τους

10/10/2013 10:34:07 πμ
Πόσω μάλλον 1 ευρώ ανά συνταγή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος 

Ούτε τη συμμετοχή τους δεν μπορούν να πληρώσουν πλέον οι Έλληνες ασφαλισμένοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, πόσω μάλλον να καταβάλλουν το χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή.


Δείτε την ανακοίνωση του ΦΣΑ:


"Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες ότι η απόφαση του υπουργού Υγείας να επιβάλλει στα φαρμακεία την είσπραξη ενός ευρώ ανά συνταγή από τους ασφαλισμένους για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.


Οι εφευρέτες αυτού του «μέτρου» ή ζουν σε άλλη χώρα (τρόικα) ή δεν γνωρίζουν ότι οι ασφαλισμένοι δεν δύνανται να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή τους.

Για την οικονομική κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ δεν ευθύνεται ουδείς Έλληνας πολίτης, πλην εκείνων που δημιούργησαν ένα ταμείο «γίγαντα» από ασφαλιστικά ταμεία, τα αποθεματικά των οποίων είχαν καταληστεύσει τις προηγούμενες δεκαετίες, όλες οι κυβερνήσεις.


Τα φαρμακεία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναλάβουν το ρόλο του φοροεισπράκτορα στον υγειονομικό χώρο, εισπράττοντας από τους ασφαλισμένους χαράτσια, τα οποία θα αποδίδουν σε αυτούς που κατέστρεψαν ό,τι είχε απομείνει από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη χώρα μας.


Οι φαρμακοποιοί δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς, ούτε συμβιβάζονται με λύσεις που παρουσιάζονται μάλιστα ως ιδανικές, διαστρεβλώνοντας κατάφωρα την αλήθεια."

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum


Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο