Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Οι ασθενείς εξυψώνουν το ρόλο των φαρμακοποιών στη διαχείριση αναπνευστικών παθήσεων

11/5/2022 12:29:16 πμ
Σύμφωνα με το Pharmacy Times
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι φαρμακοποιοί είναι σε θέση να βελτιώσουν τη διαχείριση και τα αποτελέσματα της θεραπείας για τους ασθενείς με άσθμα και αλλεργίες, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι ασθενείς στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσης ευαισθητοποίησης για αυτές τις παθήσεις, το Ίδρυμα 'Ασθματος και Αλλεργιών της Αμερικής (AAFA) αναδεικνύει την ανάγκη για βελτιωμένες προσεγγίσεις των θεραπειών καθώς υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις στη διαχείριση αυτών των παθήσεων. 

Παράλληλα όμως υπογραμμίζει το ρόλο των φαρμακοποιών στη βελτίωση της συμμόρφωσης στην αγωγή, στην εκπαίδευση της χρήσης των αναπνευστικών συσκευών και άλλων παραγόντων που αφορούν τον ασθενή, καθώς και στη συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα, στην παροχή συμβουλευτικής και στη σύσταση/χορήγηση ΜΗΣΥΦΑ. Όπως τονίζεται σε σχετικό άρθρο στο περιοδικό Pharmacy Times, ο ασθενής βλέπει το φαρμακοποιό του συχνότερα από ό,τι το γιατρό του και μαζί του αντιμετωπίζει τυχόν προβλήματα και εμπόδια στη λήψη της αγωγής, βελτιώνοντας έτσι την αυτο-διαχείριση.

Οι φαρμακοποιοί καλούνται λοιπόν να ενημερώνουν τους ασθενείς για παράγοντες που επηρεάζουν το άσθμα και τις αλλεργίες, όπως είναι η έκθεση στον καπνό του τσιγάρου και σε αλλεργιογόνα, να αντιμετωπίζουν τυχόν συ-νοσηρότητες, να συνιστούν σωματική άσκηση, αλλά και να έχουν υπόψη τους ότι αυτή η κατηγορία ασθενών συχνά υποφέρουν από κατάθλιψη ή άγχος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Γράφει ο Δρ. Μιχαήλ Βικελής, Νευρολόγος, MSc in Headache Medicine, PhD, Επιστημονικός Σύμβουλος του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος






Σχετικά άρθρα

Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση
Έτος Στοματικής Υγείας το 2024
Δράσεις και καμπάνιες με κεντρικό μήνυμα «γεια στο στόμα σου!»