Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν φάρμακα και 1 ευρώ ανά συνταγή

12/4/2016 10:27:14 πμ
Μόνο για τους ...φτωχοποιημένους θα είναι δωρεάν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 


Πλήρη πρόσβαση στα Νοσοκομεία στα Κέντρα Υγείας και στις Δημόσιες Εργαστηριακές Δομές μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ, αποκτούν οι 2 εκατ. ανασφάλιστοι, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.


Για τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν στη χώρα μας και δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ θα εκδίδεται από τα νοσοκομεία μία προσωρινή υγειονομική κάρτα εξάμηνης διάρκειας, η οποία θα ανανεώνεται όποτε χρειάζεται.


Ωστόσο την ίδια ώρα, στα χαρτιά μένει η παροχή δωρεάν φαρμάκων την οποία πολλές φορές είχε εξαγγείλει το υπουργείο.

Όπως εξήγησε ο κ. Ξανθός δωρεάν φάρμακα θα έχουν μόνο οι απολύτως φτωχοποιημένοι τους οποίους προσδιόρισε σε 170.000 οικογένειες ήτοι 400.000 άτομα και με το κόστος να ανέρχεται γύρω στα 30 εκατ. ευρώ.

 

Οι υπόλοιποι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν κανονικά τη συμμετοχή τους στα φάρμακα καθώς και το ένα ευρώ ανά συνταγή όπως ισχύει δηλαδή για τους ασφαλισμένους.


Σχετικά με τους ανασφάλιστους που έχουν χρέη στα νοσοκομεία, ο κος Ξανθός δήλωσε ότι γίνεται μία συζήτηση με το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου είτε να παραγραφούν τα χρέη, ή τουλάχιστον να ελαφρυνθούν.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα διατίθενται μόνο συγκεκριμένα προϊόντα
Είναι από τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τον Κ. Αθανασάκη






Σχετικά άρθρα

Αλματώδης ανάπτυξη στα online φαρμακεία της Ευρώπης
Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Απλήρωτες οι συνταγές Μαΐου για το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ