Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Οι 6 θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας και ανάπτυξης των φαρμακείων

27/5/2022 2:34:52 πμ
Από τον Γιάννη Δαγρέ, β' αντιπρόεδρο ΠΦΣ & Ταμία ΦΣΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Γιάννης Δαγρές, β' αντιπρόεδρος ΠΦΣ & Ταμίας ΦΣΑ, παρουσίασε στο πλαίσιο του 12ου Health Expo Athens και στο στρογγυλό τραπέζι για το μέλλον του μικρομεσαίου φαρμακείου, τις 6 θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας και ανάπτυξης των φαρμακείων συλλογικά και διαχρονικά, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να διέπουν κάθε σχεδιασμό για οτιδήποτε αφορά τον κλάδο. Αυτές είναι:
  1. Κρατική διατίμηση σε όσο περισσότερη διακινούμενη ύλη και υπηρεσίες γίνεται.
  2. Ισχυρή διαπροσωπική σχέση με τον ασθενή. Ο συνδυασμός ανθρωποκεντρικού-επιστημονικού επιπέδου γίνεται (θεσμικά) κατά την τέλεση της εργασίας.
  3. Συλλογικές Συμβάσεις σε όσο μεγαλύτερο κομμάτι διακινούμενης ύλης και προσφερόμενων υπηρεσιών γίνεται: Διασφαλίζεται έτσι η θεσμική ισότητα, η προβλεψιμότητα και η δικαιοσύνη ανάμεσα στα φαρμακεία, η ευρεία διασπορά και η ευχερής πρόσβαση για όλους τους πολίτες ισότιμα.
  4. Ύπαρξη ισχυρού, αποκεντρωμένου και υγιούς φαρμακεμπορίου.
  5. Νομοθετημένες ρυθμίσεις-περιορισμοί στη λειτουργία των φαρμακείων σε μια σειρά ζωτικών παραμέτρων, προκειμένου να υπάρχει βιωσιμότητα και υγιής λειτουργία όλου του δικτυού των φαρμακείων ανά την Επικράτεια.
  6. Ευρεία και θεσμικά αναγνωρισμένη Διά Βίου Εκπαίδευση των φαρμακοποιών ως ένα ισχυρότατο αναπτυξιακό εργαλείο, εφόσον όμως υλοποιείται με βάση τις παραπάνω Αξίες-Αρχές.
Όπως σχολιάζει ο ίδιος: «Το μέλλον δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει, μπορεί όμως ίσως να το επηρεάσει-διαμορφώσει. Συνεπώς, δεν πρόκειται περί μελλοντολογίας, αφού ουδείς άνθρωπος διαθέτει τέτοιου είδους ικανότητες, αλλά μάλλον για παρατήρηση, μελέτη παραμέτρων, κατάρτιση σχεδίων, σχεδιασμό δράσεων και υιοθέτηση βασικών αξιών».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τις συνταγές των ορκωτών λογιστών
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή






Σχετικά άρθρα

Γιατροί: «Ψευδεπίγραφος ο τίτλος των φαρμακείων ως μονάδων ΠΦΥ»
Σε ψήφισμά τους τάσσονται ενάντια στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία
Στα 746 ευρώ ανά έτος ανέρχεται το ποσό του ΚΑΕΦ για φέτος
Το Δ.Σ. του ΠΦΣ προχώρησε τάχιστα στην ολοκλήρωση της αναλογιστικής μελέτης
Η ψηφιακή κάρτα εργασίας έρχεται στα φαρμακεία
Υποχρεωτική από τις 13 Μαΐου για τους εργαζόμενους σε αυτά