Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι 3 κρίσιμες γενιές στον πάγκο του φαρμακείου

30/10/2018 9:46:40 πμ
Φροντίστε τους ασθενείς σας ανάλογα με τη γενιά που ανήκουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι φαρμακοποιοί μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τους ασθενείς-πελάτες τους, αν κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας μαζί τους λάβουν υπόψη τις ανάγκες της γενιάς που ανήκουν.

Οι πελάτες-ασθενείς σήμερα χωρίζονται κυρίως σε αυτές τις 3 γενιές:

  • Baby Boomers (ονομάστηκαν έτσι από την έκρηξη των γεννήσεων εκείνη την εποχή): Οι γεννημένοι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (περίπου μεταξύ των ετών 1946-1964) είναι σήμερα 54-72 ετών και έχουν ζήσει την άνθιση της βιομηχανίας.
  • Generation X: Οι γεννημένοι στα χρόνια 1965-1985 είναι σήμερα 33-53 ετών και έχουν ζήσει την τεχνολογική επανάσταση, την παγκοσμιοποίηση, την οικονομική κρίση.
  • Millennials: Οι γεννημένοι στα χρόνια 1986-2000 είναι σήμερα 18-32 χρονών και έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους την εξάρτηση από την τεχνολογία.

 

Κάθε γενιά έχει πολύ διαφορετικές ανάγκες υγείας, διαφορετικές επιθυμίες ως προς την προσέγγιση και διαφορετικούς τρόπους διαχείρισης της υγείας τους.

Τι χαρακτηρίζει τους Millennials

Οι Millennials συχνά προτιμούν την ψηφιακή επικοινωνία από την κατά πρόσωπο, ενημερώνονται από το διαδίκτυο και βασίζονται σε συστάσεις και θετικές κριτικές άλλων που έχουν βιώσει αντίστοιχες καταστάσεις. Αγαπούν την ευελιξία και τη «βολή» τους, χαρακτηριστικά που διαθέτει ο φαρμακοποιός, ως ο πιο προσεγγίσιμος επαγγελματίας υγείας, με τον οποίο δεν χρειάζεται καν να κλείσεις ραντεβού.


Στους Millennials ο φαρμακοποιός μπορεί να βρει ευκαιρία να μιλήσει για τη σημασία της πρόληψης (αλλαγή κουλτούρας του γενικού πληθυσμού) αλλά και να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με όλες τις διαθέσιμες επιλογές των υπηρεσιών υγείας.

Η μεταπολεμική γενιά

Εκ διαμέτρου αντίθετα βρίσκονται οι Baby Boomers, οι οποίοι έχουν μεγαλώσει σε μια εποχή που οι διαπροσωπικές σχέσεις ήταν πολύτιμες και έχουν εργαστεί σκληρά για να φτάσουν όπου έχουν φτάσει. Αυτή η γενιά μπορεί να θεωρήσει ψυχρές και απρόσωπες τη ψηφιακές συναλλαγές και προτιμούν την προσωπική σχέση και αλληλεπίδραση με έμπιστους επαγγελματίες υγείας.


Στους Baby Boomers οι φαρμακοποιοί οφείλουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους, να τους προσφέρουν λύσεις αλλά και να συστήσουν προγράμματα διαχείρισης παθήσεων. Ένα μήνυμα στο κινητό για την υπενθύμιση ζητημάτων σχετικών με την αγωγή τους (οι περισσότεροι χρησιμοποιούν αυτή την απλή μορφή ψηφιακής επικοινωνίας) θα δώσει μεγάλο πλεονέκτημα, χωρίς να εκληφθεί ως «απρόσωπη επικοινωνία».

Η γενιά των μεσηλίκων

Η Generation X, που βρίσκεται ανάμεσα από τις προηγούμενες, διαθέτουν ποιοτικά χαρακτηριστικά και από τις δύο γενιές. Οι άνθρωποι αυτοί αγαπούν την ευκολία που προσφέρει η τεχνολογία, αλλά πολύ συχνά εκτιμούν την κατά πρόσωπο επικοινωνία.


Κύριο χαρακτηριστικό των 40άρηδων είναι ότι έχουν την τάση να παραμένουν πιστοί σε μάρκες, εταιρείες και ανθρώπους που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Οι φαρμακοποιοί απέναντι σε αυτούς τους ασθενείς μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο εξηγώντας, αναλύοντας και απλουστεύοντας τη διαδικασία της υγειονομικής περίθαλψης. Πρέπει να τους παρέχουν βοήθεια και τρόπους να διατηρήσουν το επίπεδο της υγείας τους ή να διαχειριστούν τυχόν νοσήματα, αλλά και να τους ενημερώνουν αναλυτικά για τα σχετικά κόστη.

Μιλήστε σε όλους για την πρόληψη

  • Μιλήστε με τους Millennials για τα εμβόλια, προτείνετε να τσεκάρουν το ιστορικό εμβολιασμών τους αλλά και για τα εμβόλια λόγω ταξιδιού σε μακρινούς προορισμούς - οι millennials αγαπούν τα ταξίδια!
  • Στην Generation X απαντήστε σε ερωτήσεις σχετικά με τη γονιμότητα, την εγκυμοσύνη και τη φροντίδα των βρεφών, καθώς σε αυτή τη φάση ζωής συχνά ξεκινούν οικογένεια, ενώ να θυμάστε ότι οι ενήλικες αυτοί επικεντρώνονται περισσότερο στην επιλογή υγιεινών τρόπων ζωής, στην πρόληψη ασθενειών και στην κατανόηση της σημασίας του εμβολιασμού.
  • Οι Baby Boomers εστιάζουν στην υγιή γήρανση και καλό είναι να τους μιλήσετε για τα προληπτικά εμβόλια που ενδείκνυνται για την ηλικία τους.

 

Πληροφορίες από εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο