Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι 21 στόχοι για την εξέλιξη των φαρμακοποιών

28/9/2020 4:56:35 μμ
Η FIP τους καλεί να τεκμηριώνουν την αξία των υπηρεσιών προκειμένου να αμείβονται αναλόγως
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Είναι δεδομένο πλέον ότι το επάγγελμα του φαρμακοποιού αλλάζει παγκοσμίως και η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακοποιών (FIP) θέτει 21 στόχους για την υποστήριξη αυτής της αλλαγής που αφορούν την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού των φαρμακείων, τη φαρμακευτική πρακτική και την επιστήμη

Οι στόχοι για την εξέλιξη του φαρμακείου βασίζονται σε 13 στόχους που είχε θέσει η Ομοσπονδία το 2016 για την εκπαίδευση, στους οποίους προστίθενται άλλοι οκτώ, καλύπτοντας συνολικά τους εξής τομείς: 
  • Εξειδίκευση στα φάρμακα
  • Φροντίδα με επίκεντρο τον άνθρωπο
  • Μεταδοτικές ασθένειες
  • Διαχείριση αντιβιοτικών
  • Πρόσβαση σε φάρμακα, συσκευές και υπηρεσίες
  • Ασφάλεια ασθενούς
  • Ψηφιακή υγεία
  • Βιωσιμότητα του φαρμακείου.
Οι αναπτυξιακοί στόχοι της FIP προσφέρουν ένα πλαίσιο που οι οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την αξιολόγηση των τάσεων και της προόδου που γίνεται σε κάθε χώρα και των προτεραιοτήτων που τίθενται.

Σύμφωνα με την Dr Catherine Duggan, CEO της FIP μπορούν να αξιοποιηθούν από τα πανεπιστήμια και τους φαρμακευτικούς συλλόγους για εφαρμοσμένη έρευνα στην εκπαίδευση και στη φαρμακευτική πρακτική, αλλά και από κυβερνητικούς φορείς και υπευθύνους χάραξης πολιτικής.

Αμοιβές φαρμακοποιών

Ακόμα, τα 151 μέλη της FIP από όλο τον κόσμο τοποθετήθηκαν σχετικά με τις αμοιβές των φαρμακοποιών για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και συνιστούν αυτές να ευθυγραμμίζονται με τους γενικούς στόχους του συστήματος υγείας μιας χώρας, αλλά να έχουν τους δικούς τους ορισμούς, στόχους, διαδικασίες και συστήματα τεκμηρίωσης, ώστε να αξιολογούνται και να αμείβονται αναλόγως.

Αυτό θα διασφαλίσει την καθολικότητα και τη βιωσιμότητα των φαρμακευτικών υπηρεσιών, ενώ θα ενθαρρύνει και την ένταξή τους στις στρατηγικές υγείας και τελικά τη χρηματοδότησή τους, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η οποία καλεί τους φαρμακοποιούς να παρέχουν δεδομένα για την τεκμηριωμένη αξία των υπηρεσιών που προσφέρουν και θα προσφέρουν από οποιαδήποτε επαγγελματική θέση, όσον αφορά τη βελτίωση στη χρήση των φαρμάκων από ασθενείς.

«Η COVID-19 απέδειξε πόσο σημαντικό είναι το φαρμακείο για την Υγεία. Οι κυβερνήσεις και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η βιωσιμότητα του φαρμακευτικού επαγγέλματος είναι υπόθεση του ευρύτερου τομέα της υγείας και της κοινωνίας», δήλωσε ο Paul Sinclair, πρόεδρος του Συμβουλίου Φαρμακευτικής Πρακτικής της FIP.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη