Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Οι 10 πιο ελπιδοφόρες θεραπείες για την COVID-19

25/10/2021 5:20:32 μμ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει στόχο να εγκρίνει τρία φάρμακα τις προσεχείς εβδομάδες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατάρτισε χαρτοφυλάκιο με 10 πιθανά φαρμακοθεραπευτικά μέσα κατά της COVID-19 που βασίζεται σε ανεξάρτητες επιστημονικές συμβουλές και επικεντρώνεται στις υποψήφιες θεραπείες που είναι πιθανόν να εγκριθούν και, ως εκ τούτου, να καταστούν σύντομα διαθέσιμες στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με την Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, η Επιτροπή έχει υπογράψει 4 από κοινού συμβάσεις προμηθειών για διαφορετικές θεραπείες και είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί περισσότερες. Στόχος είναι να εγκριθούν τουλάχιστον τρία φαρμακοθεραπευτικά μέσα στις προσεχείς εβδομάδες και ενδεχομένως δύο ακόμη έως το τέλος του έτους. Ο κατάλογος των δέκα υποψηφίων χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες θεραπειών:

Αντι-ιικά μονοκλωνικά αντισώματα: Ronapreve (casirivimab και imdevimab) από τις Regeneron Pharmaceuticals και Roche. Xevudy (sotrovimab) από τις Vir Biotechnology και GlaxoSmithKline. Εvusheld (tixagevimab και cilgavimab) από την AstraZeneca.
Αντι-ιικά από το στόμα προς χρήση το συντομότερο δυνατόν μετά τη λοίμωξη: Molnupiravir, από τις Ridgeback Biotherapeutics και MSD. PF-07321332 από την Pfizer. AT-527 από τις Atea Pharmaceuticals και Roche.

Ανοσορυθμιστές για τη θεραπεία ασθενών που νοσηλεύονται: Actemra (tocilizumab) από τη Roche Holding. Kineret (anakinra) από τη Swedish Orphan Biovitrum. Olumiant (baricitinib) από την Eli Lilly. Lenzimulab από τη Humaningen.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους