Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Οι 10 κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στην ψηφιακή καινοτομία

5/12/2023 2:12:41 πμ
Ο Οργανισμός επαναξιολογεί τα προϊόντα μετά από αναφορές για ποιοτικά προβλήματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τις TOP 10 εταιρείες του φαρμακευτικού κλάδου στην ψηφιακή καινοτομία αναδεικνύει η βρετανική συμβουλευτική εταιρεία IDEA Pharma, επισημαίνοντας σημαντικά επιτεύγματα όπως την ανάπτυξη νέων εργαλείων φροντίδας ασθενών και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε τομείς που φέρουν αξία.


Η δεκάδα αποτελείται από τις εταιρείες: AstraZeneca, Roche, Boehringer Ingelheim, Pfizer, Astellas, Sanofi, Eli Lilly, Bayer, Gilead και Bristol Myers Squibb.

H AstraZeneca έκανε το μεγάλο άλμα, από τη 10η στην 1η θέση, χάρη σε μια «πολλαπλή προσέγγιση που αξιοποίησε τις διαφορετικές πτυχές της τεχνητής νοημοσύνης σε μοναδικές συνεργασίες για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της».

Επίσης ξεκίνησε την spin-off εταιρεία ψηφιακής υγείας Evinova με ειδίκευση στις κλινικές μελέτες, ενώ έκανε τη διαφορά με τη χρήση συστήματος τεχνητής νοημοσύνης για να αναλύσει δεδομένα από τα σχόλια των ασθενών και εντόπισε έτσι πρώιμες ενδείξεις για τον καρκίνο του πνεύμονα. Αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη ενός μοντέλου που από τη μία ανιχνεύει ασθενείς με υψηλό κίνδυνο για την εμφάνιση της νόσου και από την άλλη εντοπίζει αυτούς που βρίσκονται σε αρχικά στάδια και έτσι αυξάνει το προσδόκιμο ζωής τους.


Η Roche, που κατέχει τη 2η θέση, ξεχώρισε χάρη στην επανάσταση στο χώρο των νευρομυϊκών διαταραχών με τις φορητές συσκευές που καταγράφουν τις κινήσεις των ασθενών. Εκτός από τον μετασχηματισμό στη φροντίδα, έφερε και αξιόπιστες μετρήσεις για τη λειτουργία των κινήσεων των ασθενών, όπως επισημαίνει η Jacquiline Barendregt, COO της IDEA Pharma, η οποία μέσω του pharmavoice.com συμβουλεύει:

«Μην εστιάζετε πρώτα στις τεχνολογίες, αλλά στα αποτελέσματα που θέλετε να επιτύχετε για τους ασθενείς και μετά αναζητήστε ποιο σύστημα θα σας βοηθήσει».

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στηρίζοντας την τεχνητή νοημοσύνη και την καινοτομία
Καινοτόμα πλατφόρμα αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Chapman University


Σχετικά άρθρα

RAFARM: 50 χρόνια πρωτοπορίας, εξέλιξης και συνεισφοράς
Η εταιρεία καθιερώνει την ετήσια Δωρεά Ν. Ρασσιάς
Win Medica: Νέα διοίκηση & νέα βιομηχανική μονάδα στην Τρίπολη
Και πολλά νέα επενδυτικά σχέδια
Η Karabinis Medical bronze χορηγός στο 1ο AI Hackathon
Στηρίζοντας την τεχνητή νοημοσύνη και την καινοτομία
Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Οι εργαζόμενοι έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους
Σε ένα ευχάριστο και άκρως εορταστικό κλίμα