Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

"Όχι" του ΠΦΣ στη συγχώνευση του ΤΣΑΥ

21/11/2007
Ανακοίνωση του ΠΦΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων των φαρμακοποιών, των γιατρών, των δικηγόρων, των μηχανικών και των δημοσιογράφων, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

"Ανάστατοι είναι οι φαρμακοποιοί από τους σχεδιασμούς για τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Επιστημόνων, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται και το ασφαλιστικό ταμείο των υγειονομικών, το ΤΣΑΥ.
Το ΤΣΑΥ είναι ένα υγιές ταμείο, με την υψηλότερη αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους, με κερδοφόρες επενδύσεις και με μεγάλη ακίνητη περιουσία η οποία, σημειωτέον, παραμένει αναξιοποίητη.
Παρά την υψηλότατη εισφοροδιαφυγή, το ΤΣΑΥ μπορεί να καλύψει αξιοπρεπώς τους ασφαλισμένους του. Οι σχεδιασμοί για την ενοποίησή του με τα ταμεία άλλων επιστημονικών κλάδων είναι σίγουρο ότι θα επιδεινώσει δραματικά τόσο τις αποδόσεις του όσο και τις παροχές του.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι αντίθετος με τους σχεδιασμούς αυτούς και έχει εδώ και καιρό καταθέσει τις προτάσεις του, ώστε το ΤΣΑΥ να αποκτήσει αιρετή διοίκηση, να παραμείνει βιώσιμο και να εξαλειφθούν οι ανισότητες των ασφαλισμένων μετά το 1993.
Επιθυμία μας είναι η διαρκής συνεργασία με το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, έτσι ώστε να αποτραπεί η ενοποίηση που θα φέρει σε δεινή θέση την κοινωνική ασφάλιση των υγειονομικών".


Από τον Βασίλη Βενιζέλο

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία καθιερώνει την ετήσια Δωρεά Ν. Ρασσιάς
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή


Σχετικά άρθρα

Επενδύονται εκατομμύρια ευρώ στα δίκτυα φαρμακείων
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή
Εξαφανίστηκαν από τα ράφια αμοξικιλλίνη και παιδικά εμβόλια
Την καθημερινή αγωνία των φαρμακοποιών αναλύει η Β. Λαζαροπούλου
Στο παρά πέντε η διάταξη για τους εμβολιασμούς Covid-19 στα φαρμακεία
Ο Αδ. Γεωργιάδης στοχεύει να καλύψει και άλλα αιτήματα του κλάδου