Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ο «υβριδικός» φαρμακοποιός ήρθε στη Walgreens

8/4/2026 3:10:57 μμ
Προσφέρει ευελιξία και λύνει προβλήματα προσωπικού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στα φαρμακεία Walgreens των ΗΠΑ έχει τεθεί σε εφαρμογή ο καινοτόμος θεσμός του «υβριδικού» φαρμακοποιού, δηλαδή εκείνου που θα μοιράσει την εργασία του τόσο στο κοινοτικό φαρμακείο όσο και στα κεντρικά hubs της εταιρείας.

 

Με αυτόν τον τρόπο διατηρεί τη σχέση του με τους πελάτες-ασθενείς, αλλά παράλληλα συμβάλλει στη μείωση του διοικητικού φόρτου των hubs. Βασικό όφελος όμως για τον ίδιο τον υπάλληλο φαρμακοποιό είναι η καταπολέμηση του burn-out, καθώς τα διαφορετικά περιβάλλοντα και η ευελιξία στο πρόγραμμα επιδρούν θετικά τόσο στην ψυχολογία όσο και στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των φαρμακείων της Walgreens Rick Gates, που μίλησε στο περιοδικό Drug Topics, η ιδέα  προήλθε από τους ίδιους τους φαρμακοποιούς της αλυσίδας που ζήτησαν ποικιλία και ευελιξία, ενώ το feedback τους από την πιλοτική εφαρμογή έχει δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Παράλληλα ο θεσμός συμβάλλει στην επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με τις ελλείψεις προσωπικού. «Εκσυγχρονίζουμε τη φαρμακευτική πρακτική και είναι συναρπαστικό που συνεχίζουμε να βρίσκουμε τρόπους να καινοτομούμε», επισημαίνει ο ίδιος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενόψει των αρχαιρεσιών του ΠΦΣ στις 28/06
Ενόψει των αρχαιρεσιών του ΠΦΣ στις 28/06






Σχετικά άρθρα

Νέα διάταξη για τις διανυκτερεύσεις φαρμακείων
Θα διατίθενται μόνο συγκεκριμένα προϊόντα
Φ.Σ. Αττικής: Το ΥΠΕΘΑ θα εξοφλήσει σύντομα και τις ατομικές οφειλές
Επιβεβαιώθηκε σε συνάντηση του Δ.Σ. με την οικονομική υπηρεσία του υπουργείου
Το ποσοστό κέρδους βάζει φωτιά στα φαρμακεία
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η φαρμακευτική κάνναβη
59 χιλιάδες ευρώ από το ΥΠΕΘΑ στους φαρμακοποιούς
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΠΦΣ