Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ο ΣΦΕΕ εμπιστεύεται την ελληνική δικαιοσύνη

7/2/2018 6:22:54 μμ
Ανακοίνωση του Συνδέσμου με αφορμή την υπόθεση της Novartis
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του φαρμάκου, με κατηγορίες εμπλοκής εταιρίας μέλους του ΣΦΕΕ σε έκνομες ενέργειες, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και υπογραμμίζει πως διαχρονικά υποστηρίζει και προάγει την τήρηση της νομιμότητας, της ηθικής προώθησης και της διαφάνειας, αντιλαμβανόμενος πλήρως ότι το βασικό ζητούμενο είναι η εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας και η εξασφάλιση του δικαιώματος των ασθενών στην απρόσκοπτη πρόσβαση στις αναγκαίες θεραπείες.


Ο ΣΦΕΕ και τα μέλη του σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας, όπως ακριβώς υπαγορεύεται και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ταυτόχρονα επιθυμούν την άμεση κατάληξη της υπόθεσης. Ο ΣΦΕΕ με σοβαρότητα και πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του τονίζει και πάλι τη σημασία της διαφάνειας για την ισότιμη πρόσβαση όλων των εταιριών μελών του στην αγορά, προς όφελος όλων των Ελλήνων ασθενών και των Ελλήνων φορολογουμένων.


Η Πολιτεία οφείλει να θωρακίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και να αποκαθιστά τη σχέση διαφάνειας στο τρίπτυχο φαρμακευτικές εταιρίες- συνταγογράφηση -ασθενείς με αίσθημα δικαίου και χωρίς προκαταλήψεις.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε»
Νέα καμπάνια της Novartis Hellas για τον καρκίνο του προστάτη






Σχετικά άρθρα

Διακόπτεται οριστικά η κυκλοφορία σκευάσματος με mannitol
Σύμφωνα με τη Pharmaxis Europe Limited
ΕΜΑ: 10 νέα φάρμακα συνιστώνται για κυκλοφορία στην Ε.Ε.
Ξεχωρίζουν δύο καινοτόμες θεραπείες για τον διαβήτη και το σύνδρομο Wiskott-Aldrich
Ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο Πρωτοπαθούς Ανοσοανεπάρκειας «Αρμονία»
Με αξιοσημείωτη συμμετοχή και ενδιαφέροντα συμπεράσματα
«Το Πολυτεχνείο χτίστηκε από ανθρώπους για μια ελεύθερη ζωή»
Σύμφωνα με τη φαρμακοποιό του Πολυτεχνείου Μέλπω Λεκατσά