Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ο πονοκέφαλος δεν περνάει μόνο με παυσίπονα...

29/10/2013 11:40:02 πμ
Δείτε τι προτείνει το φαρμακείο LloydsPharmacy
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Την επόμενη φορά που θα νιώσετε πονοκέφαλο δεν θα χρειαστείτε ασπιρίνη, ντεπόν ή κάποιο άλλο παυσίπονο, αλλά να ακούσετε το "Bridge Over Troubled Water" των Simon και Garfunkel!


 

Όχι, δεν μπερδέψαμε κάτι. Φαρμακείο στη Βρετανία συστήνει στους πελάτες του αντί να πάρουν κάποιο παυσίπονο για τον πόνο να ακούσουν το αγαπημένο τους τραγούδι.


 

Σύμφωνα με την Telegraph, το φαρμακείο LloydsPharmacy έκανε μια έρευνα και ανακάλυψε ότι το 41% των ανθρώπων που πάσχουν από χρόνιους πόνους βρίσκουν ανακούφιση από αυτούς όχι χάριν σε κάποιο φάρμακο αλλά χάριν στο αγαπημένο τους μουσικό κομμάτι.


Πιο αποτελεσματική μουσική αναδείχτηκε η pop: την προτιμά το 21% των ασθενών και ακολουθεί η κλασική (17%) και τη rock (16%).

 

Κορυφαίο αναλγητικό... κομμάτι αναδείχτηκε το "Bridge Over Troubled Water" των Simon και Garfunkel, το "Angels" του Robbie Williams και "Albatross" των Fleetwood Mac.


 

Την πεντάδα συμπληρώνουν τα "Candle in the Wind" του Elton John και το "Easy" των "The Commodores".

Όπως εξηγεί ο David Bradshaw, επίκουρος καθηγητής στο University of Utah Pain Management Centre: "οι άνθρωποι που πονούν πρέπει να προσπαθήσουν να βρουν μια δραστηριότητα και να αφοσιωθούν σε αυτή. Η μουσική είναι άριστη επιλογή γιατί αγγίζει και τη σκέψη και το συναίσθημα"


newsbeast.gr

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την περαιτέρω αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλες τις επιχειρησιακές της λειτουργίες
Διεξήχθη από την Cosmetics Europe σε 6 χιλιάδες καταναλωτές






Σχετικά άρθρα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Αυξάνονται όλοι οι τύποι διαβήτη στην Ελλάδα
Σύμφωνα με δεδομένα από την ΗΔΥΚΑ
Vaccines Europe: Το 41% των υπό έρευνα εμβολίων αφορά νέες ενδείξεις
Η ένωση καλεί την Ε.Ε. να υποστηρίξει την καινοτομία στον τομέα
Ο EMA εστιάζει στη γυναικεία υγεία
Θέλει να κλείσουν τα κενά στη διάγνωση και στη θεραπεία
Ατοπική δερματίτιδα: Νέα δεδομένα για την επίδραση του ήλιου
Γράφει ο Δρ Χρήστος Στάμου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος