Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Ο ΠΦΣ προχωρά τις διαδικασίες για τη θεσμοθέτηση υπηρεσιών φαρμακείου επΆ αμοιβή

8/3/2023 10:25:35 μμ
Ανακοινώσεις στο SYFATHESS Conference 2023
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σημαντικές ανακοινώσεις έκανε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς από το βήμα του SYFATHESS Conference 2023. Ειδικότερα είπε ότι πριν από λίγες ημέρες ο ΠΦΣ κατέθεσε πρόταση προς τη γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη για το πλέγμα των νέων υπηρεσιών που μπορούν να παρέχονται από τα φαρμακεία επΆ αμοιβή, έπειτα από ειδική πιστοποίηση.

Αυτές οι υπηρεσίες είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του iatronet.gr, οι εξής: α) Συμμόρφωση του ασθενούς με τη φαρμακευτική αγωγή, β) Αρτηριακή πίεση, γ) Χρήση αναπνευστικών συσκευών, δ) Εμβολιασμός ενηλίκων, πέρα από τον αντιγριπικό, ε) Παχυσαρκία, ενώ περιλαμβάνονται και υπηρεσίες για τους καπνιστές στο πλαίσιο της πρόληψης για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Στο ίδιο συνέδριο παρουσιάστηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των συνενώσεων φαρμακείων, σύμφωνα με το euro2day. Σε στρογγυλό τραπέζι ο Αθ. Γουβάλας, πρόεδρος του Φ.Σ. Φθιώτιδας, μίλησε για την τεράστια διασπορά και πυκνότητα των φαρμακείων στη χώρα μας, τα οποία όμως αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, λόγω -μεταξύ άλλων- της συρρίκνωσης κατά 60% της φαρμακευτικής δαπάνης (από 5,1 δισ. ευρώ το 2009 στα 2 δισ. σήμερα). Όπως είπε χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια, 3 στα 4 φαρμακεία υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ αιτούμενα κάτω από 20.000 ευρώ.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν τα οφέλη της σύμπραξης (κοινές αγορές, φορολογικές ευκολίες, διακίνηση φαρμάκων, παραφαρμάκων μεταξύ των υποκαταστημάτων, οικονομίες κλίμακος κ.ά.), ενώ ο Απ. Βαλτάς τόνισε ότι στα επόμενα χρόνια θα μειωθούν τα φυσικά σημεία, όπως συνέβη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που θεσμοθέτησαν τη δυνατότητα συμπράξεων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πολύ καλά τα σχόλια από τους γονείς, σύμφωνα με την Ε. Αγαπηδάκη
Προκειμένου οι φαρμακοποιοί να επικεντρωθούν στις υπηρεσίες και στη συμβουλευτική






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους