Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ο ΠΦΣ προχωρά τις διαδικασίες για τη θεσμοθέτηση υπηρεσιών φαρμακείου επΆ αμοιβή

8/3/2023 10:25:35 μμ
Ανακοινώσεις στο SYFATHESS Conference 2023
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σημαντικές ανακοινώσεις έκανε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς από το βήμα του SYFATHESS Conference 2023. Ειδικότερα είπε ότι πριν από λίγες ημέρες ο ΠΦΣ κατέθεσε πρόταση προς τη γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη για το πλέγμα των νέων υπηρεσιών που μπορούν να παρέχονται από τα φαρμακεία επΆ αμοιβή, έπειτα από ειδική πιστοποίηση.

Αυτές οι υπηρεσίες είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του iatronet.gr, οι εξής: α) Συμμόρφωση του ασθενούς με τη φαρμακευτική αγωγή, β) Αρτηριακή πίεση, γ) Χρήση αναπνευστικών συσκευών, δ) Εμβολιασμός ενηλίκων, πέρα από τον αντιγριπικό, ε) Παχυσαρκία, ενώ περιλαμβάνονται και υπηρεσίες για τους καπνιστές στο πλαίσιο της πρόληψης για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Στο ίδιο συνέδριο παρουσιάστηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των συνενώσεων φαρμακείων, σύμφωνα με το euro2day. Σε στρογγυλό τραπέζι ο Αθ. Γουβάλας, πρόεδρος του Φ.Σ. Φθιώτιδας, μίλησε για την τεράστια διασπορά και πυκνότητα των φαρμακείων στη χώρα μας, τα οποία όμως αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, λόγω -μεταξύ άλλων- της συρρίκνωσης κατά 60% της φαρμακευτικής δαπάνης (από 5,1 δισ. ευρώ το 2009 στα 2 δισ. σήμερα). Όπως είπε χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια, 3 στα 4 φαρμακεία υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ αιτούμενα κάτω από 20.000 ευρώ.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν τα οφέλη της σύμπραξης (κοινές αγορές, φορολογικές ευκολίες, διακίνηση φαρμάκων, παραφαρμάκων μεταξύ των υποκαταστημάτων, οικονομίες κλίμακος κ.ά.), ενώ ο Απ. Βαλτάς τόνισε ότι στα επόμενα χρόνια θα μειωθούν τα φυσικά σημεία, όπως συνέβη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που θεσμοθέτησαν τη δυνατότητα συμπράξεων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του
Με στόχο όλοι οι φαρμακοποιοί να είναι και συνταγογράφοι






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024