Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ο ΠΦΣ απευθύνεται και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

8/6/2015 11:13:33 πμ
Ζητά άμεση συνάντηση και με εκείνη για να υποβάλλει τις θέσεις του για τον ΟΟΣΑ και τα ΜΥΣΥΦΑ!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Οι φαρμακοποιοί στρέφονται και προς την πρόεδρο της Βουλής, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας άμεση συνάντηση και με εκείνη, προκειμένου να της εξηγήσουν γιατί η επαναφορά στο προσκήνιο της "πρώτης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ" αποτελεί "κυβερνητική διγλωσσία και πολιτικό πισωγύρισμα σε μνημονιακές επιλογές που κατέστρεψαν την Οικονομία και την Υγεία". Επισημαίνουν δε στην κυρία πρόεδρο ότι όποια από τα μέτρα του ΟΟΣΑ που αναφέρονταν στο περίφημο toolkit, εφαρμόσθηκαν, αποδείχθηκε ότι δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, παρά μόνο δημιούργησαν μονοπώλια συγκεκριμένων ομάδων.


Επίσης απευθύνονται στην κ. Κωνσταντοπούλου και για το καυτό θέμα των ΜΥΣΥΦΑ, γνωστοποιώντας της την πρόθεση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. να υποβάλλει σχετικό υπόμνημα των θέσεών του την Τετάρτη στις 10 Ιουνίου, την ημέρα της απεργίας των φαρμακοποιών:

"Μετά τα δημοσιεύματα για τις προτάσεις που υπέβαλε η Κυβέρνηση αναφορικά με την απελευθέρωση της διάθεσης των Μη Αποζημιουμένων Φαρμάκων, κοινώς ΜΥΣΥΦΑ, το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε μεταξύ άλλων τα φαρμακεία να παραμείνουν κλειστά στο σύνολό τους την ερχόμενη Τετάρτη 10/6/2015.

Εκτιμώντας την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και την αξία της θεσμικής σας ιδιότητας, παρακαλούμε να ορίσετε συνάντηση με το προεδρείο του ΠΦΣ την ίδια μέρα, προκειμένου δεχθείτε το υπόμνημα των θέσεων μας, καθώς θα ακολουθήσει και συγκέντρωση του κλάδου στο Υπουργείο Υγείας."

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σχετικά στοιχεία συγκεντρώνει ο ΦΣΑ για παραπομπή στο Πειθαρχικό
Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Νέος Δρόμος - Συμμαχία Φαρμακοποιών: Η υγεία δεν είναι logistics
Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κατΆ οίκον διανομής φαρμάκων
Care for Carers: Εστιάζει στην ψυχική ανθεκτικότητα των φαρμακοποιών
Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
ΠΦΣ: Ετοιμάζει εκπαιδευτικό webinar για τη νέα κατηγορία ΦΥΚ στα φαρμακεία
Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες
PEIFASYN Academy:  Νέο live webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Πρακτική προσέγγιση στις ανάγκες στοματικής υγείας ανά ηλικιακή ομάδα