Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Ο ΠΦΣ απευθύνεται και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

8/6/2015 11:13:33 πμ
Ζητά άμεση συνάντηση και με εκείνη για να υποβάλλει τις θέσεις του για τον ΟΟΣΑ και τα ΜΥΣΥΦΑ!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Οι φαρμακοποιοί στρέφονται και προς την πρόεδρο της Βουλής, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας άμεση συνάντηση και με εκείνη, προκειμένου να της εξηγήσουν γιατί η επαναφορά στο προσκήνιο της "πρώτης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ" αποτελεί "κυβερνητική διγλωσσία και πολιτικό πισωγύρισμα σε μνημονιακές επιλογές που κατέστρεψαν την Οικονομία και την Υγεία". Επισημαίνουν δε στην κυρία πρόεδρο ότι όποια από τα μέτρα του ΟΟΣΑ που αναφέρονταν στο περίφημο toolkit, εφαρμόσθηκαν, αποδείχθηκε ότι δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, παρά μόνο δημιούργησαν μονοπώλια συγκεκριμένων ομάδων.


Επίσης απευθύνονται στην κ. Κωνσταντοπούλου και για το καυτό θέμα των ΜΥΣΥΦΑ, γνωστοποιώντας της την πρόθεση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. να υποβάλλει σχετικό υπόμνημα των θέσεών του την Τετάρτη στις 10 Ιουνίου, την ημέρα της απεργίας των φαρμακοποιών:

"Μετά τα δημοσιεύματα για τις προτάσεις που υπέβαλε η Κυβέρνηση αναφορικά με την απελευθέρωση της διάθεσης των Μη Αποζημιουμένων Φαρμάκων, κοινώς ΜΥΣΥΦΑ, το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε μεταξύ άλλων τα φαρμακεία να παραμείνουν κλειστά στο σύνολό τους την ερχόμενη Τετάρτη 10/6/2015.

Εκτιμώντας την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και την αξία της θεσμικής σας ιδιότητας, παρακαλούμε να ορίσετε συνάντηση με το προεδρείο του ΠΦΣ την ίδια μέρα, προκειμένου δεχθείτε το υπόμνημα των θέσεων μας, καθώς θα ακολουθήσει και συγκέντρωση του κλάδου στο Υπουργείο Υγείας."

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι φαρμακοποιοί ανησυχούν για την πιθανή επικίνδυνη χρήση της εκτός ενδείξεων
Έγινε εκ παραδρομής απαντά η εταιρεία






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους