Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

CHMP: H δεσλοραταδίνη της Ratiopharm GmbH να γίνει ΜΗΣΥΦΑ
Η επιτροπή συνιστά επίσης την έγκριση δέκα νέων φαρμάκων στην Ευρώπη

Ο Κ. Λουράντος για τη χτεσινή συνέλευση Δ.Σ. του Φ.Σ.Α.

31/5/2013 7:56:32 πμ
Αποφασίστηκε έκτακτη γενική συνέλευση στις 10 Ιουνίου με πρόταση για πανελλαδικές κινητοποιήσεις.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στην έκτακτη ανακοίνωση ο πρόεδρος του Φ.Σ.Α. αναφέρει:


«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ.Α. που συνεδρίασε σήμερα 30.05.13, αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίησηΓενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου την Δευτέρα 10.06.13 με πρόταση για ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ κινητοποιήσεις. Οι μεγάλες καθυστερήσεις των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ καθώς και η ανεξέλεγκτη κατάσταση που δημιουργείται από το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, αποτελούν μεγάλα προβλήματα του κλάδου που απαιτούν ΑΜΕΣΗ λύση.

Η προσφυγή φαρμακοποιών διαφόρων τομέων της επικράτειας του Φ.Σ.Α. στους Δήμους για την αλλαγή του ωραρίου των φαρμακείων σύμφωνα με τις «επιθυμίες» εκάστου τομέα δεν προοιωνίζουν τίποτα το καλό για τον κλάδο. Κάποιοι Δήμοι έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά!!! Ανεξέλεγκτο όμως ωράριο σημαίνει κατάργηση της συλλογικότητας και επιβολή αναρχίας, με αποτέλεσμα όλοι πλέον να οδηγούμεθα και να πράττουμε κατά το ρητό «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».


Αν δεν αντιληφθούμε ότι ο Σύλλογος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να διεκδικήσει τίποτα αν υπάρχουν στο εσωτερικό του διασπαστικές κινήσεις , τότε είμαστε πράγματι χαμένοι.


Αν δεν αποδεχθούμε ότι το «διαίρει και βασίλευε» είναι ο κανόνας λειτουργίας ενός εφερέγγυου και ανεκδιήγητου κράτους, θα αποτελέσουμε σύντομα εύκολη λεία.


Εκφράζοντας προσωπική άποψη, η συμμετοχή μας σε νέα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ κινητοποίηση την οποία προτείνουμε, δεν μπορεί να υπάρχει με τα παλιά δεδομένα. Έχουμε πικρή πείρα και από τον Π.Φ.Σ. αλλά και από δικούς μας... καλοθελητές-υποστηρικτές της κυβερνητικής προπαγάνδας.Αν δεν είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ας ψάξουν κορόιδα...


Από την άλλη, η αντιμετώπιση σημερινών προβλημάτων με την νοοτροπία «παλαιάς κοπής» και με συνταγές αποτυχημένες δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα...


Το έχω πει πολλές φορές:Οι Σύλλογοι δεν ανήκουν σε κανέναν. Δεν ανήκουν στους προέδρους, ούτε στα Διοικητικά Συμβούλια, ούτε στους Τομεάρχες. Οι Σύλλογοι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣκαι θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα μας σαν μια ομάδα που αγωνίζεται ο ένας για τον άλλον και που όλοι πιστεύουμε ότι ο «θάνατος» του διπλανού μας είναι ο προάγγελος του δικού μας.


Δεν μπορώ να παραμείνω απαθής στο δόγμα «Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κλπ.». Το ωράριο εξελίσσεται σε «τσουνάμι» που θα καταπιεί όλους μας...Οι καθυστερήσεις των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε συνδυασμό με το "πληρώνω... όποτε θέλω και... όποιον θέλω" προκαλεί οικονομική ασφυξία...Ο ΕΟΠΥΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ...


Είναι αναγκαίο λοιπόν να ξαναβρούμε τη σύμπνοια και την αποφασιστικότητα, που τόσους αγώνες μας κέρδισε και σε τόσες διεκδικήσεις μας δικαίωσε».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κάποιοι τηρούν το νόμο και κάποιοι όχι
Το σκεύασμα Depon θα διατίθεται πλέον από τη ΒΙΑΝ στην Ελλάδα


Σχετικά άρθρα

Μείωση του αντίκτυπου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία: Ο ρόλος των κοινοτικών φαρμακοποιών
Νέα έκθεση από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
AretaiosEdu.gr και AretaiosHealth.gr
Τα δύο ψηφιακά εργαλεία του Κέντρου ΑΡΕΤΑΙΟΣ για τις υπηρεσίες των φαρμακείων
Το 90% των αντιγριπικών εμβολιασμών θα γίνει στα φαρμακεία
Οι 9 από τους 11 χιλιάδες φαρμακοποιούς της χώρας έχουν πιστοποιηθεί