Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ο ιός της διχόνοιας «προσβάλλει» τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου

23/8/2013 12:59:24 μμ
Δελτίο Τύπου από το Φ.Σ. Δωδεκανήσου για τη κόντρα γιατρών και φαρμακοποιών των τελευταίων ημερών σε σχέση με τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Δελτίο Τύπου από το Φ.Σ. Δωδεκανήσου έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Το πηγάδι με τα προβλήματα στον κλάδο της υγείας είναι απύθμενο. Δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μην το γνωρίζει, να μην το εισπράττει και να μην ανησυχεί. Οι καταστάσεις που ζούμε επιβάλλουν τη συνεχή επαγρύπνηση, την άμεση αντίδραση, την πρόβλεψη και την αποτροπή νόμων που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον κλάδο της υγείας. Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι επιβάλλεται σύμπνοια, σύμπραξη, συνεργασία και κοινός στόχος με όλους του συλλόγους και φορείς που άπτονται των θεμάτων της Υγείας και μπορούν με την οργανωμένη τους δομή να δρουν αποτελεσματικά.
Αυτά λέει η κοινή λογική και γι' αυτό το Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου που κατηγορεί και προσβάλλει κατάφορα και άνευ λόγου και ουσίας, τον κλάδο των φαρμακοποιών μας ξαφνιάζει και μας απογοητεύει. Λυπούμεθα που ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου αντί να ενημερώνει σωστά τον πολίτη ακολουθεί την τακτική του αποπροσανατολισμού.

Χρέος μας λοιπόν είναι να αποσαφηνίσουμε όσο πιο απλά και κατανοητά το θέμα της συνταγογράφησης:
  • Η συνταγογράφηση βάσει νόμου ήταν και παραμένει στις αρμοδιότητες του γιατρού.
  • Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η δραστική ουσία θεραπεύει και όχι το εμπορικό όνομα του φαρμάκου. Είναι λοιπόν απορίας άξιον που οι γιατροί επιμένουν ακόμα στην υπόδειξη του εμπορικού ονόματος.
  • Οι προνομιακοί συνομιλητές των εταιρειών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ…
  • Υπενθυμίζουμε στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου ότι βάσει νόμου υπάρχουν φάρμακα που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή, τα ονομαζόμενα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. – «Φάρμακα πάγκου».
  • Οι Φαρμακοποιοί αγωνίζονται για να παραμείνουν το φάρμακο και η υγεία κοινωνικά αγαθά.
Ας μην ενδώσουμε λοιπόν όλοι στον ιό της διχόνοιας που από τις πρώτες μέρες διαγνώσαμε ότι θέλουν να μας εμβολιάσουν και ας αναλώσουμε κάθε μας δύναμη στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον πολίτη.
Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε συστρατευόμενοι με κάθε φορέα που στόχο έχει να αγωνισθεί για το καλό του τόπου μας και των πολιτών, χωρίς σκοπιμότητες και ιδιοτέλεια.

Για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδ/σου

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Φουτούλης
Ο Γραμματέας
Κυριάκος Παπαλαζάρου"

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
Η Λάρισα γίνεται σημείο αναφοράς για την πρόληψη, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό






Σχετικά άρθρα

Νέος Δρόμος - Συμμαχία Φαρμακοποιών: Η υγεία δεν είναι logistics
Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κατΆ οίκον διανομής φαρμάκων
Care for Carers: Εστιάζει στην ψυχική ανθεκτικότητα των φαρμακοποιών
Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
ΠΦΣ: Ετοιμάζει εκπαιδευτικό webinar για τη νέα κατηγορία ΦΥΚ στα φαρμακεία
Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες
PEIFASYN Academy:  Νέο live webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Πρακτική προσέγγιση στις ανάγκες στοματικής υγείας ανά ηλικιακή ομάδα