Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ο ιός Έμπολα αποδείχτηκε ιδιαίτερα σκληρός με τα παιδιά

26/3/2015 3:14:32 μμ
Σκοτώνει το 90% των μωρών που προσβάλλονται
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Μια ομάδα επιστημόνων του Imperial College του Λονδίνου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ανέλυσαν χιλιάδες πρόσφατα κρούσματα του ιού σε διάφορες αφρικανικές χώρες (Γουινέα, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε κ.α.), συγκρίνοντας τη σοβαρότητα των περιστατικών μεταξύ ανηλίκων και ενηλίκων.




Δυστυχώς, η θνησιμότητα είναι της τάξης του 52% για τα παιδιά δέκα έως 15 ετών και 65% για τα άτομα 16 έως 44 ετών. Ο ιός σκοτώνει περίπου το 90% των παιδιών κάτω του ενός έτους και το 80% των παιδιών ενός έως τεσσάρων ετών.


Η μελέτη, με επικεφαλής την καθηγήτρια επιδημιολογίας Κριστλ Ντόνελι, που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "New England Journal of Medicine", διαπίστωσε ότι αν και το ποσοστό λοίμωξης από τον ιό είναι μικρότερο στο παιδιά από ό,τι στους μεγάλους, τα μικρά παιδιά έχουν μικρότερες πιθανότητες να επιβιώσουν.

Μέχρι σήμερα σχεδόν 4.000 παιδιά κάτω των 16 ετών έχουν προσβληθεί από Έμπολα και το ποσοστό τους στο σύνολο των ασθενών (πάνω από 10.000) αυξάνει σταδιακά, για λόγους που δεν είναι σαφείς.


Η περίοδος που μεσολαβεί από την μόλυνση έως την εκδήλωση των συμπτωμάτων είναι μόνο επτά μέρες για τα βρέφη έως ενός έτους έναντι δέκα ημερών για τα παιδιά δέκα έως 15 ετών. Επίσης υπάρχει διαφορά στα συμπτώματα, καθώς τα μικρά παιδιά έχουν πυρετό όταν πάνε για πρώτη φορά στον γιατρό και είναι λιγότερο πιθανό να έχουν πόνους ή δυσκολία αναπνοής. Γενικότερα, τα παιδιά εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου τρεις μέρες πριν τους ενήλικους.



Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Χορηγεί την 3η Γιορτή Παιδιού στα Χανιά
Στο πλαίσιο νέας πιλοτικής υπηρεσίας από το NHS






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Κατακόρυφη αύξηση των παράνομων φαρμάκων στην Ε.Ε.
Έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες ψεύτικα προφίλ και διαφημίσεις eshop
Νέο αντιβιοτικό για ουρολοιμώξεις μετά από 30 χρόνια εγκρίθηκε στο Ην. Βασίλειο
Αντιμετωπίζει και τα ανθεκτικά βακτήρια
Επιβεβαιώθηκε κρούσμα γρίπης H5N1 στην Αγγλία
Πρόκειται για τη λεγόμενη γρίπη των πτηνών
Ελλάδα: Καταγράφει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό σε νοσοκομειακές λοιμώξεις στην Ευρώπη
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Public Health