Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Εφτά διαδραστικά παιχνίδια για την αξία του εμβολιασμού
Δράση από την 1η ΤΟΜΥ της Νέας Ιωνίας
Να απαγορευτεί πλήρως η χορήγηση αντιβιοτικών χωρίς συνταγή
Έκκληση του Θ. Ροζενμπεργκ στον Ανδρέα Ξανθό


Ο ΦΣΑ με τον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ προσπαθούν να καλύψουν ανάγκες των πληγέντων

25/7/2018 12:40:44 μμ
Το κόστος θα καλυφθεί από το Φαρμακευτικό Σύλλογο δηλώνει ο Κ. Λουράντος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους Δήμους των περιοχών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές βρίσκεται ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, όπως ανέφερε ο πρόεδρός του κ. Κωνσταντίνος Λουράντος στο iatronet.gr, και σε συνεννόηση με τον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ προσπαθούν να καλύψουν τις όποιες ανάγκες υπάρχουν σε φαρμακευτικό υλικό.


Όπως ο ίδιος ανέφερε, χθες έλαβε και σχετική επιστολή των αναγκών που υπάρχουν από το φαρμακοποιό τομεάρχη στη Ραφήνα, κ. Λουκέρη, την οποία και διαβίβασε ευθύς αμέσως στον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ.

Υπάρχει οργάνωση και συνεννόηση μεταξύ ΦΣΑ και ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και τόνισε πως τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο της κάλυψης αναγκών σε φάρμακα και υλικά όλα θα κυλήσουν ομαλά.


Αντίστοιχες επαφές για αποστολές έχει ξεκινήσει ο ΦΣΑ και για την περιοχή της Κινέτας, ούτως ώστε και από εκεί να υπάρχει πλήρης κάλυψη σε ιατροφαρμακευτικό υλικό.


Ο κ. Λουράντος ενημέρωσε επίσης το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ ότι δεν θα μπει κανένα πλαφόν στις παραγγελίες που δέχονται για την κάλυψη αναγκών και όλο το κόστος θα καλυφθεί από το Φαρμακευτικό Σύλλογο. 


Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε σε ανάρτησή του στο facebook, "λαμβάνω πλήθος μηνυμάτων από συναδέλφους και απλούς πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν. Ανώνυμα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και υπερβολές. Επειδή αυτό υπαγορεύει η καρδιά τους και αυτό ζητά η ψυχοσύνθεση τους. Και σε όλους απαντώ, πως οποιαδήποτε βοήθεια πρέπει να είναι συγκροτημένη, οργανωμένη και να πηγαίνει εκεί που σίγουρα απαιτείται και όχι να χάνεται ή να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από γνωστούς τυχοδιώκτες που αναδεικνύονται ευκαιριακά".

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα προβλήματα του νομού με τις ελλείψεις φαρμάκων αναλύει η κ. Γ. Μπασδάνη
Και ποιες φαρμακευτικές ουσίες χορηγούνται


Σχετικά άρθρα

Στη Βουλγαρία αναζητούν τα φάρμακά τους οι ασθενείς της Ροδόπης
Τα προβλήματα του νομού με τις ελλείψεις φαρμάκων αναλύει η κ. Γ. Μπασδάνη
Κόντρα φαρμακοποιών και γιατρών με φόντο το διαβήτη
Τι απαντά ο πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης στον πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας